Десять запитань кандидату в 20-му окрузі: Олена Твердохліб. СПЕЦПРОЕКТ

0
2
Десять запитань кандидату в 20-му окрузі: Олена Твердохліб. СПЕЦПРОЕКТ
Інтернет-видання «Волинь24», йдучи назустріч достроковим парламентським виборам, започаткувало спецпроект: 10 запитань кандидату в 20-му окрузі. Його ініціатор – керівник проекту «Волинь24» Володимир Пащенкозвернувся до всіх 9-х кандидатів із пропозицією відповісти на запитання редакції. Абсолютно безплатно. Не для агітації, а для того, щоб виборцям легше було розібратись, хто і для чого йде в Раду.

На сьогодні відгукнулися на пропозицію тільки два кандидати. Друкуємо бліц-інтерв’ю із Оленою Твердохліб. Запитання нам допомогли сформувати читачі.

1. Чому вирішили балотуватися у 20-му окрузі?

– Вирішила балотуватись, тому що я є малою бджолою у великому вулику. Моя громада – це маленький стільник у великому вулику країни. Свій стільник я зробила у 2015 році, коли очолила сільраду. Далі приєднали ще одну сільраду і зробили і в своєму стільнику, і в приєднаному порядок. Виявилось, що мені вдається помирити людей у спірних питаннях і я можу йти на компроміси. Тому хочу бути корисною у Верховній Раді саме в питаннях децентралізації.

2. Які три проблеми округу потребують негайного вирішення? Що, на вашу думку, є основними перешкодами розвитку ОТГ 20-го округу? Чому? Які шляхи подолання цих перешкод?

– Три проблеми округу – це транспортне сполучення, сільське господарство і створення сільськогосподарських кооперативів. А гальмують розвиток ОТГ в окрузі обласна державна адміністрація (ОДА) і частково обласна рада. В ОДА сидять чиновники, які не здатні йти на певні ризики і ухвалювати рішення, що несуть за собою особисту відповідальність. А в обласній раді частина депутатів лобіює свої власні підприємницькі інтереси. Маю один реальний приклад із Рокинівськими ставками. Я дійшла до Києва з питанням розірвання договору оренди на гідроспоруди, які розміщені на ставках і є в оренді в ПП Балабуха С.Є. Він кожної весни спускає воду за допомогою дамби в ставках, і від цього потерпає орнітологічний заказник, що є на ставках. Але за ним стоїть депутат облради Василь Столяр...

3. Чому, коли вас обрали головою ОТГ, ви вступили в «УКРОП», а перед виборами у Верховну Раду вийшли з цієї партії?

– Мене попросили вступити в «УКРОП». На той час вважали мене реформатором і гідною очолювати районну організацію партії. Коли ж я виявила бажання балотуватися до Верховної Ради по 20-му округу, зі мною провели бесіду, де пояснили, що не бачать мене нардепом.

4. Чому ви писали заяву про складання повноважень голови ОТГ?

– Все, що я могла зробити на посаді сільського голови станом на 1 липня 2019 року, я зробила. У нашій раді виникла певна криза в питанні затвердження генплану села Зміїнець. Для того, щоб не затягувати процес затвердження генплану, я вирішила, що без моєї присутності на цій посаді (в силу різних поглядів на вирішення питання подальшого розвитку села Зміїнець) процес піде швидше.

5. З якими політичними силами будете домовлятись в разі проходження в Раду?

– Я підтримую і голосувала за Володимира Зеленського, і тому, якщо мені будуть прийнятні рішення, які пропонуватиме «Слуга народу», я буду їх підтримувати. Але в партію я більше вступати не буду.

6. Чи можливе приєднання за 5-10 років до Луцька прилеглих сіл?

– На мою думку, це відбудеться швидше, ніж за 5 років.

7. Які великі бізнеси ви б хотіли заводити в округ? Сфера діяльності? (Хутряні ферми і звалища токсичних відходів не пропонувати.)

– Це будівництво сміттєпереробного заводу для повної переробки відходів із залученням іноземних технологій та коштів ЄС. Робила б все від мене залежне для залучення в Україну автомобільних заводів із виробництва електрокарів.

8. Як вирішити проблему смороду в Луцьку й інших населених пунктах області: Нововолинськ, Володимир-Волинський, Турійськ? Мешканці цих міст і селища нарікають на неприємні запахи, що поширюються із комбінатів, де виробляють біоетанол, курятину та комбікорми.

– Шляхом внесення змін до держбюджету або ж при формуванні самого бюджету на 2020 рік на рівні Верховної Ради передбачати кошти для реконструкції очисних споруд у містах обласного значення з державного екологічного фонду, а на приватних підприємствах на рівні законодавства зобов'язати власників проводити реконструкцію або ж будівництво нових очисних споруд.

9. Ви за чи проти продажу земель сільськогосподарського призначення?

– Особисто я – за. Але для ухвалення рішення на рівні держави потрібно провести референдум.

10. Чи маєте рецепт припинення війни на Донбасі і повернення Україні втрачених територій?

– На мою думку, збільшення кількості жінок-депутатів у Раді буде сприяти знаходженню способів як проведення мирних переговорів, так і завершення військових дій на Сході. Чоловіки завжди любили воювати. Ще з часів лицарів. Жінки ставляться до війни у будь-якому її прояві негативно.

ВІД РЕДАКЦІЇ. Звертаємось до кандидатів Вадима Ваврищука, Андрія Козюри, Сергія Мартиняка, Івана Мирки, Віталія Пудліка, Володимира Саєвича, Юрія Цейка. Чи готові ви відповісти на запитання «Волинь24»? Якщо так, сконтактуйте з редакцією у зручний для вас спосіб. Розміщення ваших відповідей на сайті видання для вас нічого не коштуватиме. Пропозиція залишається в силі до 12 липня.

Редакція інтернет-видання «Волинь24»
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні