«Зайців» у луцькому транспорті ловлять 20 контролерів і муніципали

6
-6
«Зайців» у луцькому транспорті ловлять 20 контролерів і муніципали
З 30 грудня у Луцьку працюють 20 контролерів та 4 муніципалів, які шукають пасажирів, що не заплатили за проїзд у тролейбусах та маршрутках. Вони сканують пластикові картки та телефони з мобільним додатком «Сіті-Кард».

Про це «Першому» розповів директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц.

«З 30 грудня готівка в тролейбусах не ходить – кондуктори не працюють. Вони відправлені у відпустку до 17 січня, а далі частина буде скорочена, а частина перейде в контролери. Зараз працюють 20 контролерів, плануємо набрати ще близько 10. Також їм допомагають четверо працівників муніципальної варти», - пояснює посадовець.

За словами Володимира Пуца, контролери працюють і в тролейбусах, і в маршрутках, але на всі автобуси їх не вистачає – в першу чергу перевіряють маршрути № 24, 25 та 29, які обслуговує Луцьке підприємство електротранспорту.

Скільки людей оштрафували, поки не рахували.

«Це зараз не дуже важливо – треба налагодити роботу, а не рахувати», – запевняє керівник ЛПЕ.

Контролери мають спеціальні сканери, які показують, чи платили за проїзд конкретною пластиковою карткою чи мобільним телефоном. Оплата проїзду готівкою заборонена.

Якщо пасажир не скористався карткою чи мобільним додатком, він мусить заплатити штраф у 20-кратному розмірі від вартості проїзду: 80 гривень у тролейбусах і 120 – у маршрутках. «Зайцям», яких впіймали контролери, видають квитанцію і вони мусять заплатити штраф на місці. Що робити, якщо в порушника немає при собі грошей, в ЛПЕ поки не знають. Обіцяють придумати альтернативний спосіб оплати штрафу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що там говорити, треба ставити відповідну апаратуру стеження у салоні маршрутки та працювати краще і налагоджувати свою техніку (валідатори). Ось наприклад
я сьогодні зайшов в салон маршрутки номер 10. Виймаю є-квиток, а мені хором сидячі пасажири: не працює валідатор. Добре, заплатив готівкою, благо можна ще платити грішми й поїхав собі, і так платила вся маршрутка. Що буде, коли зайде в такій ситуації контролер, навіть нехай заходять разом з муціципальною вартою, з прокурором чи суддею, що вони після цього інцинденту мене будуть штрафувати, якщо валідатор не працює, чи може запропонують мені бігати по інших маршрутках і запитувати у якій працює валідатор. От і вся робота їхньої системи. Нехай краще зразу ці контролери з технічними працівниками (слюсарами) в салоні сидять та їздять, будуть хоч бачити все, що робиться у маршрутці і тоді нехай не виходячи з маршрутки ремонтують ці валідатори, а потім наводять лад з проїздом.
Відповісти
а ти перевіряв роботу валідатора, чи всі кажуть -най буде
Відповісти
Голову собі оштрафуйте ненормальні
Відповісти
Дурня то все. Відмивають гроші...
Відповісти
Коли заходиш в тролейбус та спостерігаєш скільки людей заходячи не оплачують проїзд (особливо пенсіонерів) то й самому платити бажання пропадає
Відповісти
Спочатку вмовте водіїв маршруток де стоять валідатори не брати готівки.А то половина а то й і більше пасажирів платить готівкою,то вони отих контролерів разом зі "свитою" винесуть на руках з автобуса.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні