Якщо ви не контактували з людьми з-за кордону, тест на коронавірус вам не зроблять, – соцмережі

6
-21
Якщо ви не контактували з людьми з-за кордону, тест на коронавірус вам не зроблять, – соцмережі
Лікарі отримали вказівку робити тести на коронавірус лише тим хворим, які або самі перебували за кордоном, або контактували з людьми, які були за рубежем, або ж із хворими на COVID-19.

Про це пише лучанка Анна Анцух у фейсбуці.

Жінка розповіла, що їй 31 рік, вона мама півторарічного сина, перебуває у відпустці з догляду за дитиною. Тиждень тому захворіла чи то на грип, чи на ГРВІ, лікувалась вдома, спілкувавшись із сімейним лікарем по телефону. З кожним днем у неї наростав біль у ділянці грудей. Коли стало геть нестерпно, викликала «швидку», яка завезла її у Волинську обласну інфекційну лікарню. Там просила зробити їй тест на коронавірус. Але їй відмовили.

І сімейний лікар, і медпрацівники у приймальному відділенні ставили жінці одні й ті ж запитання: «Ви за кордоном були? З кимось, хто приїхав з-за кордону, контактували? З хворим на Covid-19 контактували?»

Лучанка відповіла: «За кордоном не була, сиджу з 1,5-річним сином дома, а щодо того, чи з хворим на Covid-19 контактувала – звідки я знаю? Чи у хворих на лобі це мало бути написано, – що він хворий на Covid-19?!»

На що почула: «В такому разі ви не можете бути хворим на Covid-19, і тест ми в цьому випадку не робимо».

У висновку написали діагноз: гострий фарингіт.

Анна Анцух коментує: «ЦЕ ПРИ ТОМУ, ЩО Я ЗВЕРНУЛАСЯ САМЕ З БОЛЯМИ В ЛЕГЕНЯХ! Послухала легені для годиться. На палець вимірювач кисню в крові, чи як то називається. «98% – бачите, як у вас все добре». Так добре, що спати нормально вже не можу через ці болі. Причому все так швидко – що і не встигла побачити, що там писало. «Рентген легень ми не робимо», – і до побачення! Ще мені підсовувала бумажку підписати, що я «ВІДМОВЛЯЮСЬ ВІД МЕДИЧНОГО ОБСТЕЖЕННЯ». Я це не підписала, звісно. УЯВЛЯЄТЕ РІВЕНЬ ЦИНІЗМУ ДО ЗДОРОВ'Я ПРОСТИХ ГРОМАДЯН В НАШІЙ ПРАВОВІЙ ДЕРЖАВІ?»

Лучанка зазначає, що аналізів в інфекційній лікарні у неї не брали, тож сумнівається у діагнозі.

Вона пише: «Я так хотіла, щоб мені зробили тест. Я була навіть готова за нього заплатити! Але ні, не роблять. Бо я, бачте, не в напівмертвому стані в інфекційну приїхала!!! І то не факт, що зроблять навіть тоді».

«Я сказала, що я все одно зроблю цей тест, хай у приватній лабораторії. А зранку, обдзвонивши всі – виявилось, що їм ЗАБОРОНИЛИ робити ці тести. НОРМАЛЬНО???» – запитує жінка.

У коментарях під цим дописом відома луцька психологиня Альона Юхимчук звернулася до радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука: «Порадьте, будь ласка, направте людину. Та й всім нам треба розуміти алгоритм дій».

На це Поліщук відповів: «Алгоритм дій наступний – при виникненні симптомів, схожих на коронавірус, необхідно звертатися до сімейного лікаря, при цьому сімейні лікарі керуються відповідним наказом МОЗ №663, який чітко регламентує дії лікаря і випадки, у яких необхідно проводити тести, у разі критичної ситуації – телефонувати в швидку допомогу».

Головне фото – ілюстративне


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-21

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехочуть псувати рейтинг,г**дони!
Відповісти
Дуже страшно - нам черговий раз залишили єдину можливість: надіятись на Бога . Звичайно, кожна притомна людина, як і пані Анна, робить все можливе, що в її силах - дотримується карантину і навіть лікується. Ще раз переконуюсь, що сімейна медицина в українському варіанті -велика фікція. Дякую Вам, пані Анно, що поділились своїм досвідом і зичу Вам здоров"я. І ще прохання до "Волинь 24"- показати своїм читачам, кого будуть лікувати в Боголюбах, що тести для своїх пацієнтів тримають?
Відповісти
слава україні!!!
Відповісти
Єдине, що з цього всього зрозуміло, це те, що ні наша влада, ні медицина до цього всього не готові, як би вони нас не запевняли у протилежному. І сам Поліщук і сам не знає того алгоритму дій.
Відповісти
А у Львові будуть робити масово, щоб виявити хворих
Відповісти
На палець вимірювач кисню в крові, чи як то називається. «98% – бачите, як у вас все добре».
З таким показником хвилювання зайве. В легенях немає нервових закінчень, тому біль в грудній клітці це дуже широке коло проблем.
Сильний кашель і задишка - це вже вірогідність.
Не наганяйте паніку.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні