--> У Луцьку поділили землю під Центральним ринком | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку поділили землю під Центральним ринком

0
1
У Луцьку поділили землю під Центральним ринком
У Луцьку поділили земельну ділянку на вулиці Глушець на понад 2 гектари, де розташована частина Центрального ринку.

Про це йшлося у четвер, 2 липня, під час засідання сесії Луцькради, передає інформаційне агентство «ВолиньPost».

Нагадаємо, що зранку 2 липня під Луцькрадою підприємці влаштували акцію протесту проти поділу частини ринку на 4 ділянки.

Начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала розповів, що земля перебуває у комунальній власності та нагадав, що оголосили конкурс на найкращу ідею облаштування території біля замку. Тож земельну ділянку площею 2,2125 га вирішили поділити на 4 частини:
- земельна ділянка № 1 - площею 0,5040 га;
- земельна ділянка № 2 - площею 0,1996 га;
- земельна ділянка № 3 - площею 0,0449 га;
- земельна ділянка № 4 - площею 1,4640 га, для обслуговування ринку «Центральний», згідно з додатком.

«Йде до завершення багаторічна баталія, щоб впорядкувати територію колишнього ринку. Уже в другій половині липня ми будемо мати результати архітектурного конкурсу. Облспоживспілка маніпулює фактами і заявляє про єдиний майновий комплекс, який зареєструвала шляхом схем. Однак є постанова Верховного суду, якою підтвердили, що асфальт на території не є об’єктом нерухомості. А якщо облспоживспілка бажає, нехай його забирає», – сказав депутат Ігор Поліщук.

Голова правління облспоживспілки Марта Кандиба зауважила, що вони мають погодити поділ ділянки, оскільки є землекористувачами. Облспоживспілка поки не заявляла про незгоду з цим рішенням, проте просила показати технічну документацію для вивчення, яку так і не надали.

«Дайте нам можливість вивчити документи. Сьогодні я не можу сказати, на якій ділянці той асфальт, про який каже пан Поліщук, бо на схемі не видно», - стверджує вона. Марта Кандиба попросила зняти питання про поділ з розгляду.

Представник підприємців Петро Козіна вважає, що питання Центрального ринку – соціальне. Масове закриття ринків в місті призвело до безробіття. З його слів, ті базарувальники, які переїхали на Новий ринок, не мають прибутків. Тож він попросив не голосувати за поділ землі.

Ігор Поліщук додав, що перенесення ринку дасть змогу облаштувати прогулянкові доріжки, сквери, фонтан, провести озеленення тощо. До того ж, це питання намагалися зрушити з «мертвої точки» ексмери Богдан Шиба, Микола Романюк. Низка депутатів виступила за те, аби вести діалог з підприємцями та покращити інфраструктуру на Новому ринку.

У підсумку, 28 обранців громади підтримали поділ землі під Старим ринком на 4 частини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні