«Старі котельні у Луцьку потрібно або модернізувати, або ліквідувати», – Алла Надточій

3
-3
«Старі котельні у Луцьку потрібно або модернізувати, або ліквідувати», – Алла Надточій
У Луцьку в рамках дня депутата обранці громади оглянули котельню, що на вулиці Боженка,32.

Це відбулося у середу, 5 серпня.

Захід ініціювали, аби показати мазутне господарство, яке було введено в експлуатацію ще у 1981 році та використовувалося лише для збереження мазутного палива (у якості резервного).

Як зазначив директор ДКП "Луцьктепло" Іван Скорупський, наявне там обладнання, фактично, ніколи не використовувалося за призначенням. Нині є потреба це майно списати, оскільки воно давно непридатне.

Своєю чергою представниця Громадянського Руху "СВІДОМІ", депутатка Алла Надточій поцікавилася у керівника комунального закладу, яка загалом ситуація зі старими котельнями у Луцьку. Він відповів, що підприємство поступово "підійшло" до найбільш вагомих заходів, які дадуть позитивний економічний ефект.

"Поки ми замінили ряд теплових мереж, ліквідували до десяти неефективних та модернізували 12 малих котелень. Щоправда, ці заходи мають настільки мізерний вплив, якого ми майже не відчуваємо", – сказав Скорупський.

На думку Надточій, усі застарілі котельні потрібно ліквідувати або ж модернізувати.

"Якщо котельня справді потрібна і відсутня альтернатива, то необхідно знаходити можливості та проводити модернізацію, щоб надалі економити кошти. Якщо ж можна відмовитися, то вигідніше закривати", – сказала вона.

Разом із цим обраниця громади наголосила на важливості заміни мереж у Луцьку:

"Зі слів директора "Луцьктепла", значну частину газу підприємство втрачає через старі мережі. За цей газ ніхто не заплатить, тому виникають збитки. Необхідно хоча б 25 мільйонів гривень виділяти, аби була змога замінювати 10-15 кілометрів труб щороку. Для цього потрібно, щоб у міській раді працювала відповідна програма".


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Альтернатива є, переводити будинки на автономне опалення, і тоді не будуть розповідати про втрати газу через старе устаткування котелень.
Відповісти
моделюємо ситуацію: на першому поверсі живуть бомжі які не платять за ком послуг і їм всерівно бо їх не виселять. За хороший могорич "кум брат сват" ставить котел який ніколи ніхто не перевіряє. Ти як мешканець підїзду будеш радий такій автономці? Сумніваюсь - бо це безпека твоя і твоєї родини. Кожен вечір як ітимеш додому ти думатимеш про те як би не було вибуху. Ти про це не думав а я про це думаю кожен вечір бо маю таких "сусідів".
Відповісти
Шаноаний пан напевне ніколи не стикався з бюрократичною системою дозволів на встановлення-заміну газового обладнання, плюс постійні поквартирні перевірки газовиків які просто запломбують котла який нелегально встановлений. Даже в приватному будинку газовики запломбували такий котел. Так що не все так просто.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні