--> В Україні продають «чисті» паспорти з тризубом бандитам та російським шпигунам | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні продають «чисті» паспорти з тризубом бандитам та російським шпигунам

3
-2
В Україні продають «чисті» паспорти з тризубом бандитам та російським шпигунам
Отримати українське громадянство – майже недосяжна мрія для іноземців, які воювали за Україну на сході. А ось російському кримінальному авторитету, або бойовику ОРДЛО зробити паспорт з тризубом – дуже просто. Ціна питання не захмарна, а документ легалізує «нову людину» у будь-якій країні.

Нещодавно з України депортували відомого кримінального авторитета. Росіянин Батир Бухарський, який давно був у міжнародному розшуку, багато років переховувався в Україні під іншим ім’ям – Аблаєв Енвер Саідович. Це - нове прізвище злодія в законі в новенькому паспорті з тризубом. Але як злочинець зі світового списку розшуку примудрився його отримати? Хто й за скільки створив йому буквально нову особистість? Схоже можна побачити лише в блокбастерах, але не в тихій українській провінції.

Та справжній шок в іншому - це не поодинока ситуація. Спеціальний кореспондент ТСН.Тижня Андрій Цаплієнко дізнався про велетенський конвеєр торгівлі країною, передає УНІАН.

Нелегальний бізнес, вражаючий своїми масштабами, розгорнувся за дверима типової бюрократичної споруди, в якій не просто штампували підробні паспорти, а створювали нову особистість. Що називається – «під ключ». «Серед замовників не лише криміналітет та нелегальні мігранти, але й агенти російських спецслужб. Тож багато років державна установа працювала проти держави», - розповідає Андрій Цаплієнко.

Фальшивими паспортами, точніше, справжніми паспортами для фальшивих громадян, торгували не в підпільних друкарнях чи бандитських кублах, а в охайних кабінетах українських чиновників. Паспорт, права й свідоцтво про шлюб, навіть прізвище, яке до вподоби, можна було обирати.

Зробити з бандита, нелегала або навіть офіцера ФСБ нового і без жодної чорної плямки громадянина України, виявляється, не надто дорого. П’ять тисяч євро - і кримінальник перетворюється на добропорядного українця. Чиновники Державної міграційної служби, задіяні в схемі, не цікавилися минулим своїх клієнтів. Убивці, шахраї чи агенти ворожої розвідки, за відповідну плату, отримували документ і починали життя в Україні, що називається, з чистого аркуша.

Агент контррозвідки СБУ Віталій розповів ТСН.Тижню, що з цими документами можна вільно пересуватися по Україні і за її межами. Адже на папері – нова людина.

«І таких в Україні багато», - переконує він.

Віталія добре знають бойовики та офіцери російських спецслужб. Бо саме йому вони ставили завдання перейти на український бік, підписати контракт зі Збройними Силами, одягти український військовий однострій та зорганізувати теракт проти командування операції на Донбасі. Саме для цього й був потрібен український паспорт.

«Потрібно було поставити міну в машину і підірвати головнокомандувача, щоб показати, що «ми щось можемо»», - розповідає він ТСН.Тижню.

Та насправді Віталій став бойовиком за завданням контррозвідки СБУ. Саме через нього контррозвідники дізналися - противник має в Україні цілий канал із виготовлення паспортів. З боку бойовиків цей канал контролював організатор диверсійних груп Олег Беціян.

«Цей канал йому передали особисто з Москви. Це канал спецслужб», - каже Віталій.

До останнього часу схема виготовлення фальшивих документів працювала бездоганно. Легалізація злочинців відбувалася за кількома схемами. Найпростіша - переклеювання фото.

«Знаходили втрачений паспорт громадянина України старого зразка, в нього вклеювали картку громадянина, який надавав їм ці фотокартки, і цей паспорт вже ставав підставою для подачі заяви в органи ДМС», - розповідає старший слідчий з особливо важливих справ СБУ Геннадій Гризунов.

На підставі підроблених паспортів оформлювали нові, закордонні. І все - нелегал міг вільно подорожувати по Європі. Без віз.

«Інше ім’я, інше прізвище, інша дата народження… Все інше. Нова людина», - каже Віталій.

Повний пакет документів продавали за ціною старенької іномарки – п’ять тисяч євро.

Але на вигляд продажні чиновники не такі вже й страшні. «Ось, приміром, найменший ґвинтик цієї системи. Ми в селі Вашківці на Буковині. Я шукаю Валентину Троян, місцеву паспортистку. Прямо в себе в хаті вона зареєструвала сотні людей», - розповідає Андрій Цаплієнко.

Жінка запевняє, що на людині «не написано, що вона – кримінал». Мовляв, людина приходить у паспортний стіл з українськими документами. Також Валентина Троян переконує – ніяких грошей за свою роботу не брала…

До речі, дивним чином фігуранти цієї справи «з сьогоднішнього дня» або хворі, або у відпустці, або на нараді. Або померли.

Ключовий фігурант «справи паспортистів», Анатолій Сторожук - посередник на прізвисько «Генерал», раптово пішов із життя, тільки-но потрапив у поле зору контррозвідників.

«Нічого про його смерть сказати не можу. Він помер. Просто помер», - каже помічник «Генерала» Олександр Гаврилов.

Після того, як за справу «паспортистів» узялася контррозвідка, конвеєр нелегальних документів став на паузу. Утім, ніхто не гарантує, що, перечекавши буревій, чиновники знову не почнуть торгувати тризубом на синій обкладинці.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гниди продажні, коли вони вже нажруться?!!!
Відповісти
Как и многие наши украинцы искал как отправиться в Польшу и найти работу.
Перечитал массу сайтов, пересмотрел много роликов на Youtube, но больше всего мне понравился ресурс https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом пребывания в Польше. Так же узнал как подготовить документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/skolko-stoit-poexat-v-polshu-na-rabotu.html
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/finansy/osvita/yakim-bude-dpa.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/osvita/struktura-navchalnogo-2016-2017-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/biodinamichnij-posivnij-kalendar-na-gruden-dlya-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/vixidni-dni-u-veresni-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/ekonomichniy-prognoz/prozhitkovij-minimum-z-1-zhovtnya-2018-roku.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні