--> Виявляється можна підживлювати землю пивом та чіпсами | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Виявляється можна підживлювати землю пивом та чіпсами

0
14
Виявляється можна підживлювати землю пивом та чіпсами
У Британії придумали нову технологію, яка допоможе боротися зі змінами клімату. В процесі виготовлення чіпсів і пива буде створюватись добриво для аграріїв, але при цьому не буде шкідливих викидів в атмосферу.

Повідомляє Аграрії.

Виробник картопляних чіпсів Walkers збирається запустити нову технологію і скоротити викиди вуглекислого газу на 70%, йдеться у матеріалі. За цією технологією СО2 від процесу бродіння пива будуть змішувати з картопляними відходами, і ця суміш стане мінеральним добривом в аграрній сфері. Добриво будуть застосовувати на полях, де вирощують картоплю.

Сенс в тому, що виробництво добрив теж супроводжується великими викидами СО2 і нова технологія дозволить зробити екологічно чистими відразу три процеси. Суміш пива і чіпсів зробить подвійну роботу — збере всі шкідливі гази і від бродіння, і від виробництва добрива.

Як повідомляє видання, виробник чіпсів вже використовує систему метанового бродіння, завдяки якій бактерії харчуються картопляними відходами та виробляють газ. Його збирають і спалюють в процесі обсмажування чіпсів, а це дозволяє не використовувати для виготовлення викопне паливо. Після бродіння залишається картопляна маса, яку будуть змішувати з відходами пивного бродіння.

Компанія, яка займається розробкою цієї технології, вже працює і над іншими проектами, які використовуються у виробництві пального, полімерів, добрив і будівельних матеріалів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні