Несподівано: 5 шкідливих звичок, які допоможуть схуднути

0
2
Несподівано: 5 шкідливих звичок, які допоможуть схуднути
Не всі шкідливі звички однаково шкідливі. Є й такі, що допомагають залишатися здоровими і стрункими.

Здоровий спосіб життя може бути не тільки нудним, але і шкідливим для здоров'я і фігури заходом, якщо час від часу не дозволяти собі розслабитися, пише svidok.online.

Розповідаємо, що треба робити.

Пити вино

Так, так, немає нічого поганого в тому, щоб кілька разів на тиждень дозволити собі келих вина. Скажемо більше: це допоможе вам схуднути. Вся справа в особливих хімічних речовинах, які містяться в шкірці винограду, зокрема в елаговій кислоті. Вона здатна прискорювати метаболізм і сповільнювати зростання жирової тканини. Інша корисна речовина - ресвератрол. У процесі багатьох досліджень було доведено, що це потужний антиоксидант, який зменшує негативні наслідки дефіциту фізичної активності, допомагаючи зберегти м'язову масу. Ресвератрол також сприяє підтримці стабільного рівня цукру в крові. Цікаво, що антиоксидантами багатшими червоне вино, а от позбутися від зайвої ваги більше допомагає біле.

Їсти хліб з маслом

Жирні молочні продукти не є небезпечними, скоріше навпаки: натуральне вершкове масло - джерело цінних кислот, які корисні для організму і сприяють схудненню. Наприклад, бутират, одна з жирних кислот, покращує роботу мітохондрій - клітинних «батарейок», що уповільнюють процеси старіння. До речі, кон'югована лінолева кислота, що міститься у вершковому маслі, продається як жироспалювальна харчова добавка.

Однак тримайтеся подалі від замінників вершкового масла - маргарину і всякого роду спредів. У таких продуктах велика кількість трансжирів, які якраз і сприяють набору зайвої ваги.

Насолоджуватися пастою

Якщо ви любите таке висококалорійне блюдо, як паста, продовжуйте любити його і далі: воно допоможе вам схуднути. Тільки попередньо пасту слід потримати деякий час в холодильнику і ось чому: різка зміна температури змінює природу вуглеводів, перетворюючи їх у так званий стійкий крохмаль. Це означає, що вашому організму доведеться затратити більше енергії, щоб їх переробити. Охолоджені макарони по структурі ближче до бобових (квасолі, гороху, сочевиці) і вівсянки. Підкріпившись такою пастою, ви будете довго відчувати ситість. Згідно з результатами одного дослідження, прийом їжі, в якій є стійкий крохмаль, сприяє активному спалюванню жирових запасів.

Балувати себе десертами


Якщо ви втомилися сидіти на здоровому раціоні і вирішили трохи похуліганити, побалувати себе чимось заборонене смачним, так і зробіть. Це допоможе вам подолати так зване плато - стадію, коли процес зниження ваги зупиняється. Було проведено дослідження за участю людей, що страждають на ожиріння. Протягом 16-ти тижнів всі вони сиділи на низькокалорійній дієті, але при цьому учасники однієї групи отримували ситний сніданок, зокрема й улюблений десерт. Ранковий прийом їжі інших піддослідних був мізерним і без солодощів. У результаті з'ясувалося, що учасники першої групи схудли лише трохи менше, ніж другої. При цьому їжа доставляла їм радість, вони худнули з задоволенням.

Щоб отримати від «забороненого плоду» максимум задоволення, готуйте його власноруч. Уже сам процес приготування їжі робить її для нас більш смачною і бажаною.

Любити шоколад

Шоколад - один з найкращих продуктів для схуднення. До такого висновку прийшли американські вчені. Фахівці виявили, що люди, які регулярно їдять шоколад, стрункіші за тих, хто уникає цих чудових ласощів. При цьому не мало значення їх рівень фізичної активності і особливості раціону. Фахівці припускають, що вся справа в корисних бактеріях, які містяться в какао. Потрапляючи в організм, вони гальмують процес накопичення жиру. Так що не відмовляйте собі ушоколаді, навіть будучи на дієті. Але вибирайте той, що містить не менше 74% какао.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні