Більшість українців живе за межею бідності. ВІДЕО

2
1
Більшість українців живе за межею бідності. ВІДЕО
У 1-му півріччі 2020 року рівень бідності українців становив 51%.

Ймовірно, на сьогодні цей показник вищий, каже керівниця Інституту демографії України ім. Птухи Елла Лібанова у інтерв'ю LIGA.net.

"Рівень бідності обчислюють за розрахунковим прожитковим мінімумом. На зазначений час останній становив 3845 гривень на місяць в середньому на особу. Чого гріха таїти, встановлюється та сума, доплати до якої може забезпечити бюджет", - пояснює Елла Лібанова.

З її слів, показники бідності 2020 року зросли. Багато людей втратили роботу та відповідно доходи.

Вона описала "портрет" українця з низьким рівнем доходів.

"Така людина не має вищої освіти, працює часто неповний робочий день або неповний місяць, заробітна плата межує з мінімальною - 6 тисяч гривень. Узагалі бідність працюючих має бути винятком і стосуватися переважно осіб із низькою кваліфікацією. В Україні ж понад 90 відсотків бідних родин мають таких людей", - каже експертка.

Вона зауважує, що двоє працюючих батьків не можуть повністю забезпечити двох дітей навіть за низькими українськими стандартами споживання.

"Народження 2-ї дитини створює серйозний ризик зубожіння, а багатодітні сім'ї майже всі бідують. Також суттєвий ризик – безробіття навіть 1 особи", - переконана Елла Лібанова.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То може треба олігархам-капіталістам менше мільярдів в офшори виводити, а платити більші зарплати. Вмієте розповідати які ціни в Європі, то вмійте і європейські зарплати виплачувати!
Відповісти
Зато жидва жирує на українських грошах,здираючи останню копійку.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні