--> Чому 41% українців не готові щепитися від коронавірусу? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому 41% українців не готові щепитися від коронавірусу?

1
1
Чому 41% українців не готові щепитися від коронавірусу?
Вакцинація від коронавірусу – єдиний шлях вийти із карантину і повернутись до звичайного життя. На жаль, в Україні багато людей не готові щепитися через страхи і міфи довкола вакцинації.

Як підштовхнути близьких до вакцинації, Волинь24 розповіли у Центрі громадського моніторингу та контролю.

Зрозуміти страхи
Страхи, пов’язані із вакцинацією, дуже різноманітні: хтось - загалом проти щеплень, хтось боїться уколів, а хтось – реакції тіла на вакцину. Більшість українців турбує питання безпечності нових вакцин – їхньої якості та належного зберігання.
Відповідно до дослідження соціологічної груп «Рейтинг», 41% українців не готові щепитися від коронавірусу. За словами експертів, в Україні також є велике упередження щодо країни походження вакцини. Майже половина опитаних (46%) вважають, що є кращі способи підвищити імунітет, ніж щеплення. Третина також вважає, що тим, хто перехворів на коронавірус, не потрібно вакцинуватись. Однак такі думки хибні, наголошують медики.

Розпізнати фейки про вакцинацію
Більшість українців боїться вакцинації, бо не знає правди про неї. В інтернеті шириться неймовірна кількість фейків про коронавірус і вакцинацію. Деякі з них внутрішні, інші – глобальні. Їх розповсюджують зокрема й армії ботів. У березні СБУ заблокувала роботу однієї з таких ботоферм.
Усі фейки ґрунтуються на трьох позиціях:
1) Коронавірусна хвороба не така й небезпечна, а всі жахи нам розповідають, аби нас контролювати.
2) Вакцини загалом небезпечні для людського організму.
3) Ми не повинні слухати медиків і науковців, бо вони працюють на фармацевтичні корпорації.

При цьому всі фейки апелюють до емоцій, а не фактів. Тож не варто їм піддаватись, а краще перевіряти всю інформацію в надійних джерелах.

Знайти надійних авторитетів
Якщо ваші близькі потрапили від вплив фейків про COVID-19, фахівці радять зберігати спокій і намагатись поступово розвіяти їхні сумніви. Якщо рідні наводять приклад лікарів, які відмовляються вакцинуватись і дотримуватись карантину, слід знайти авторитетного медика, який виступає за щеплення.

Фахівці наголошують, що всі страхи вакцинації так чи інакше виникають від браку достовірної інформації. Працювати із ними потрібно поступово, терпляче шукаючи правильні слова та аргументи.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якби владці (і не тільки українськї) систематично не «кидали» б людей - можливо, була б і довіра. А так - лікар працює на «відкат» від аптеки, фарм фірми, ще когось. От і нема довіри до вакцинації. Тим більше - спитайте собачників - ніхто собаку (!) не прививає, якщо не прогнали глистів, якщо собака занедужав, якщо міняються зуби, тощо. До людей - пофіг. Є план, його треба дати. І люди відчувають брехню - за півтора року винайшли та перевірили принципово нову вакцину від хвороби, якої ніколи не було. І штампують вакцину просто промисловими темпами - «совпаденіє? - не думаю»!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні