Як пережити екстремальну спеку без шкоди для здоров'я

0
4
Як пережити екстремальну спеку без шкоди для здоров'я
Фахівці закликають українців не забувати про своє здоров'я в спекотні літні дні, які таки накрили нашу країну.

Про це пише страна.ua.

Надзвичайна (екстремальна) спека, це коли температура на 10 і більше градусів вища від середньої високої температури, визначеної для даного регіону протягом кількох тижнів.

Волинь24 пропонує перелік простих порад, які вбережуть від несприятливих наслідків спеки:

- У найспекотніші години краще залишатися в приміщеннях з кондиціонером. Якщо вдома його немає - зайдіть в кондиціоновані громадські будівлі. Навіть нетривалий час в охолодженому приміщенні, допоможе тілу адаптуватися до спеки на вулиці.

- Обмежте фізичну активність на свіжому повітрі. Проконсультуйтеся з сімейним лікарем щодо фізичних навантажень при жаркій погоді. З 11:00 до 16:00 краще взагалі не виходити на вулицю.

- Важливо надягати одяг з довгими рукавами, головний убір і сонцезахисні окуляри.

- Захистити шкіру можна завдяки засобам захисту від сонця з позначкою "широкий спектр" або "захист UVA/UVB" з SPF 30 і більше. Сонцезахисні креми варто наносити за пів години до прогулянки.

- Найкращий спосіб охолонути - прийняти прохолодний душ або ванну.
Важливо також підтримувати водний баланс незалежно від того, наскільки ви активні. Пити потрібно багато, маленькими порціями та не чекати відчуття спраги.

- Вживання гарячих і важких страв створює додаткове теплове навантаження для тіла людини. Тому таку їжу краще обмежити, а то й зовсім виключити з раціону.

- Варто також зменшити вживання напоїв, що містять кофеїн, алкоголь або велику кількість цукру. Це призводить до втрати рідини. Вживання ж занадто холодних напоїв може призвести до судом шлунку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні