Світовий антирекорд: мільярдер втратив більше 13 млрд доларів за 4 дні

0
-5
Світовий антирекорд: мільярдер втратив більше 13 млрд доларів за 4 дні
Гаутам Адані, індійський мільярдер встановив світовий антирекорд. Чоловік втратив більше грошей, ніж будь-хто інший всього за чотири дні. Тепер він ще довго не зможе піднятися у рейтингу найбагатших людей.

Про це повідомляє Bloomberg.

Причиною падіння індійського магната стало те, що журналісти звернули увагу на деяких офшорних інвесторів. Це спровокувало крах акцій конгломерату, який належить Адані, на фондовому ринку.

Куди поділись гроші

Особисті статки Гаутама Адані впали відразу на 13,2 мільярда доларів. Тепер його капітал оцінюється у 63,5 мільярда доларів. А лище декілька днів тому Адані впевнено наздоганяв найбагатшу людину Азії Мукеша Амбані. Капітал Адані дорівнював 69 мільярдам доларів проти 77 мільярдів Амбані.

Вартість акцій стрімко покотилась донизу після публікації The Economic Times. У ній говориться про те, що Національний депозитарій Індії заморозив рахунки трьох фондів. Головною причиною послідувала відсутність необхідної інформації про їхніх власників. Основна частка інвестиційних фондів Cresta Fund and APMS Investment Fund – приблизно 6 мільярдів доларів – це цінні папери компаній Гаутама Адані.

Конгломерат Adani назвав цей звіт "відверто помилковим" та наголосив, що "це було зроблено з метою навмисного введення в оману інвестиційної спільноти". Попри це вкладники були стурбовані цією ситуацією та почали швидко виводити кошти з активів Адані. Bloomberg Intelligence пише, що понад 90% активів офшорних фондів у Маврикії керуються групою компаній Adani.

Що трапилось з біржою

Цінні папери Adani Green Energy Ltd., головного активу мільярдера, впали в ціні відразу на 12,4%. Акції Adani Ports & Special Economic Zone Ltd. подешевшали на 22%, Adani Power Ltd., Adani Total Gas Ltd. та Adani Transmission Ltd. пішли вниз на 22%, тоді як активи Adani Enterprises втратили понад 13%.

Імперія Адані, яка охоплює порти, шахти та електростанції, знаходилася у центрі збудження протягом кількох останніх років. Все тому, що вугільний магнат прагне поєднати свої бізнес-інтереси з пріоритетами інфраструктури, які встановив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді.

На початку 2020 року вкладники допомогли частці акцій групи зрости більше, ніж на 500%. Інвестори зробили ставку на те, що потужний поштовх підприємця першого покоління у таких секторах, як відновлювані джерела енергії, аеропорти, центри обробки даних, оборонне виробництво, окупиться. На початку червня статки Адані наблизилися до 80 мільярдів доларів.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні