Помер відомий волинський письменник та архітектор

0
1
Помер відомий волинський письменник та архітектор
На Волині відійшов у вічність відомий письменник, публіцист та архітектор Олексій Дмитрович Добко. Про це повідомляє Луцька міська рада.

Олексій Добко – колишній депутат Луцької міськради, відомий волинський письменник, публіцист, архітектор, голова провідної ради Ліги українських письменників імені Павла Чубинського.

Чоловік народився 21 березня 1931 року у селі Ветлин на Львівщині. З 1935 року проживав на Волині.

11 храмів у селах Волині спроектовані та побудовані Олексієм Добком. Крім того, він був організатором та співавтором спорудження пам’ятників жертвам розстрілу в’язнів Луцької тюрми та монументу загиблим дівчатам-полонянкам на вулиці Потебні у Луцьку.

Чоловік сприяв створенню та встановленню монументу жертвам комуністично-більшовицького злочину на Замковій площі. Є автором поетичної збірки "На хвилях Стиру", пісенної збірки "Благовіст", історичної повісті "Три тополі", збірки мініатюрних творів "Крок за кроком", повісті "Незвіданий та рідний" та декількох монографій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні