--> Неможливо проїхати: у селах під Луцьком наведуть лад із хаотичною забудовою | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Неможливо проїхати: у селах під Луцьком наведуть лад із хаотичною забудовою

0
9
Неможливо проїхати: у селах під Луцьком наведуть лад із хаотичною забудовою
У селах Луцької міської територіальної громади призупинили виділення громадянам земельних ділянок для будівництва житла. Депутати Луцькради вирішили, що для цього потрібно напрацювати чіткі і прозорі правила.

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради 29 вересня, пише Конкурент.

Як зазначив міський голова Луцька Ігор Поліщук, на Волині є негативний досвід оформлення земельних ділянок на учасників АТО. За це «ділки» спачують учасникам бойових дій символічні суми коштів, а потім гектари землі опиняються в одних приватних руках.

Депутат від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Валентин Хаймик запропонував, щоб кожен сільський староста підтверджував, що громадянин, якому надається право власності на землю, дійсно проживає у відповідному селі.

«Наша фракція готова голосувати за проєкти рішень про виділення громадянам земельних ділянок для будівництва житла, адже це їхнє конституційне право. Ми розуміємо, що в переліку чимало пільгових категорій громадян, в тому числі – учасників АТО. Але хотілося б, щоб кожен староста села підтверджував, що той чи інший заявник дійсно проживає у цьому селі», – зауважив депутат фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Валентин Хаймик.

Виступив також депутат Микола Федік, який зазначив, що хаотична забудова вулиць – вагома перешкода для того, щоб погоджувати проєкти рішень про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою.

«Ми самі розуміємо, як колись у селах видавалися земельні ділянки. Іноді навіть одна й та ж земельна ділянка могла видаватися двом-трьом людям», – зазначив Микола Федік.

Депутат наголосив, що, окрім іншого, потрібно впорядувати і виділення земельних ділянок «атовцям». Адже наразі неіснує єдиного підходу: одним учасникам АТО земельні ділянки виділяються, а для інших – вільних ділянок не знаходиться.

«Потрібно знайти у нашій громаді масив земельних ділянок, які виділятимуться суто для учасників АТО», – додав Микола Федік.

Окрім того, за словами старости села Прилуцьке Олександра Гурського, нещодавно у селі Жабка виникла сильна пожежа – зайнялася одна із дач, в якій проживала молода сім'я. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав, однак, рятувальні бригади довго не могли проїхати до місця пожежі через хаотично встановлені огорожі.

«Сьогодні пожежна машина, а завтра і «швидка» не зможе доїхати. Тому я просив би на майбутнє комісію перед наданням дозволу на виготовлення проєкту землеустрою виїжджати на місце і перевіряти, як земельна ділянка виглядає в натурі», – зазначив сільський староста села Прилуцьке.

Подібні ситуації можуть повторитися і в інших населених пунктах, адже, як зауважили депутати, у селах люди роками фактично користувалися земельними ділянками без оформлення документів про право власності.

Міський голова Ігор Поліщук, заслухавши думки депутатів, запропонував зняти земельні питання з розгляду. Тож депутати вирішили зняти з розгляду всі питання про надання громадянам у власність вільних земельних ділянок. До їх розгляду повернуться на наступних сесіях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні