Мобілізованим військовим не платитимуть зарплату на колишньому місці роботи

0
Мобілізованим військовим не платитимуть зарплату на колишньому місці роботи
В Україні зареєстрували електронну петицію з вимогою не скасовувати обов’язкову виплату середньої зарплати працівникам, яких призвали на службу до армії під час мобілізації. ЇЇ підписали вже 6726 осіб із необхідних 25 тисяч, пише Прямий.

Відповідну петицію опубліковано на сайті офіційного представництва Президента України.

Автором петиції виступив Роман Каланчагов. На те, щоб зібрати достатню кількість голосів, залишилося 85 днів.

До президента Зеленського звертаються із проханням відправити на доопрацювання законопроєкт №7251 або повністю ветувати його. Документ уже прийнято в цілому і він чекає на підпис глави держави.

Загалом цей законопроєкт вносить зміни до законів про працю на час воєнного стану. Однак при його розгляді депутатка від фракції “Слуга народу” Галина Третьякова запропонувала внести правку, яка дозволяє українським роботодавцям більше не виплачувати середню зарплату мобілізованим співробітникам.

Поки новація не набула чинності, за всіма такими військовослужбовцями під час воєнного стану зберігається не лише місце роботи та посада, а й середній заробіток. Автор петиції зазначає, що скасування цього правила порушить права громадян України.

“Прийнятий закон є антинародним і порушує права громадян, які були мобілізовані… Даним рішенням позбавлять бажання йти у військкомат тих, хто добровільно хоче захищати батьківщину, а не тих, хто йде через безвихідь і злидні… Упевнений, якщо цей закон набуде чинності, то буде серйозний негативний резонанс”, – йдеться в тексті петиції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні