Скільки коштує Волині укріплення кордону з Білоруссю

1
Скільки коштує Волині укріплення кордону з Білоруссю
Білоруський кордон почали укріплювати ще в листопаді минулого року. Це робили декілька державних структур паралельно. Сила правди промоніторила повідомлення про цю справу органів державної влади і місцевого самоврядування.

Загальна протяжність волинської ділянки кордону – 215 км. Вперше, 18 січня, відзвітувалася Державна прикордонна служба, пише Сила Правди.

«Встановлюють загородження з єгози, колючого дроту, сітки рабиці, а також облаштовують вертолітні майданчики (для оперативного переміщення прикордонних резервів у разі загострення ситуації», – звітувала ДПСУ.

На усю протяжність кордону, а вона становить 1084 кілометрів, відомство тоді отримало 21 мільйон гривень.

Того ж листопада 2021 року Волинська обласна рада виділила на укріплення кордону з Білоруссю 2,5 млн грн.

У владі тоді прогнозували, що загалом сума витрат на цю потребу зросте до шести мільйонів за рахунок того, що долучаться гроші з державного та місцевих бюджетів. Про це нагадує Суспільне.

Про використані гроші ніхто з обласних влад: ні ради, ні адміністрації досі, на липень 2022, не відзвітувався.

Очільник виконавчої гілки Юрій Погуляйко спромігся виїхати на кордон з інспекцією лише 26 травня 2022 року.



Тоді запевняв, що «постійно відвідує північні райони».

Останньою з владців інспектувала кордон голова Камінь-Каширської районної військової адміністрації Ольга Ващук. Це було 12 липня.

«Наразі вздовж прикордонної смуги копають рови. За допомогою спецтехніки насипають вали ґрунту на потенційно загрозливих напрямках. Також встановлюють бетонний паркан з дротом», – повідомила чиновниця.

Яку саме протяжність кордону в межах Камінь-Каширського району вдалось укріпити та скільки це коштує, з метою безпеки, Ольга Ващук Суспільному не прокоментувала.

А трішки раніше, 3 липня, відзвітуються військові з Волинської бригади територіальної оборони. Напишуть, що повністю контролюють ситуацію на білоруському кордоні, фортифікаційні споруди готові.

«Бійці бригади вгризлись у землю по справжньому та надовго. Багато солдатської праці вкладено у фортифікаційні споруди, які становлять міцну лінію оборони, здатну витримати будь-яку ворожу спробу посягань на нашу землю. Також не зайвим буде нагадати, що в жилах наших бійців тече кров вояків УПА, які саме в цих лісах воювали за Свободу та Незалежність України», – йдеться у повідомленні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що , знову "велике крадівництво"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні