Помоліться іконі Божої Матері: що заборонено робити 21 липня

0
Помоліться іконі Божої Матері: що заборонено робити 21 липня
Народне свято 21 липня - Прокопів день або Жнива. Відомо, що великомученик Прокопій був родом з Єрусалиму і служив у війську імператора Діоклетіана. Його батько був християнином, а мати - язичницею, але сам Прокопій завжди тяжів до православної віри, пише УНІАН.

Прикмети 21 липня
погода сьогодні хороша - можна сіяти озимі;
достигла чорниця 21 липня - достигло і жито;
бджоли агресивні - чекати засухи;
з цього дня починається сильна спека.

Що сьогодні не можна робити
Незважаючи на традиції наших предків, які свідчили, що в цю дату можна починати жнива, православна церква рекомендує відмовитися від земельних робіт. Також небажано проводити генеральне прибирання або що-небудь робити по дому. Віруючим заборонено лаятися і перебувати в зневірі - краще присвятити день благим справам.

Що можна робити 21 липня
Слов'яни в цю дату починали жнива - ходили на поле і читали спеціальні змови, а також приносили дари Богам. На честь свята влаштовували пишні гуляння - пекли пироги, водили хороводи і співали пісні. Православні віруючі сьогодні можуть помолитися іконі Божої Матері про допомогу в справах і захист від хвороб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні