Рашисти готують теракт на білоруській атомній станції

0
Рашисти готують теракт на білоруській атомній станції
Росія запланувала низку терактів на території Білорусі. Це будуть штучно спровоковані техногенні катастрофи на об'єктах критичної інфраструктури.

Ймовірні "інциденти" плануються на територіях, що межують з кордонами країн ЄС та України. Зокрема, Гродненська та Брестська області. Про це повідомляє Головне управління розвідки міноборони України.

Одна з головних цілей російських терористів – білоруська атомна електростанція "Островець".

"Розробкою та реалізацією "проекту" займаються російські спецслужби. Натомість, білоруський КДБ просто поставлений до відома. Відповідальними за теракти традиційно "призначать" громадян країн НАТО та України, які начебто будуть перевдягнені у білоруську військову форму", ‒ йдеться у повідомленні.

Відомо, що нині підрозділи білоруських КДБ, МВС та прикордонних військ вже приведено в стан підвищеної бойової готовності.

"На думку розробників "проекту", все це має прискорити втягування білоруської армії у війну в Україні на боці окупантів. А також створити необхідну для кремля суспільну думку в білоруському суспільстві", ‒ наголошують в ГУР.

Українська розвідка нагадує, що АЕС "Островець" побудована у 2020 році за російським проектом і на російські гроші. Міжнародні експерти відзначають, що будівництво відбулось з грубими порушеннями технологічних та екологічних норм. Європейський парламент навіть ухвалив резолюцію щодо безпеки на білоруській атомній електростанції "Островець" та висловив глибоке занепокоєння у зв'язку початком її комерційної експлуатації.

Ще відразу після запуску на станції відбулось кілька серйозних аварій, які супроводжувались вибухами обладнання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні