Цікаві факти про наручний годинник*

0
8
Цікаві факти про наручний годинник*
Колись давно наручний годинник був виключно жіночим аксесуаром. Існує красива історія про те, коли з'явився перший наручний годинник. У 1571 році в Англії Роберт Дадлі, друг і фаворит королеви Єлизавети I Тюдор, презентував їй подарунок, описаний в історії як браслет з годинником - і з цього моменту почалася епоха наручних годинників, як виключно жіночих аксесуарів. Щоправда, називалися вони тоді просто браслетами. Щоправда є й інша версія: перший у світі наручний годинник був створений у 1810 році французьким майстром швейцарського походження Авраамом-Луї Бреге для Кароліни Мюрат, королеви Неаполя та сестри імператора Наполеона. Це був годинник у корпусі витягнутої форми із сріблястим циферблатом, покажчиком місячних фаз і навіть термометром. Ремінець цього годинника був зроблений з волосся і золотих ниток. Звичайно, перший наручний годинник не показував точний час, більше того, хвилинна і секундна стрілки на них взагалі були відсутні. Хронометри відраховували лише години, та й то з дуже великою похибкою. До XVIII століття вже винайшли пружинний баланс, так що годинник Кароліни Мюрат був точнішим, ніж у Єлизавети.

У наш час наручний годинник розглядається більше як символ статусу, ніж пристрій для визначення часу. Якщо зайти до зали засідань ради директорів будь-якої з компаній, що входить до глобального топ-100 Forbes чи Fortune, то ви напевно побачите у кожного присутнього наручний годинник, а обрати для себе новітній електронний годинник ви можете тут, адже смарт-годинник – незамінний помічник практично в будь-якому занятті. Усі найважливіші функції інших електронних пристроїв з їхньою допомогою поміщаються на зап'ястя власника, дозволяючи йому зосередити свою увагу головному.

Напевно, багато шанувальників цього аксесуара хоч раз замислювалися над питанням: "На які же руці його носити, на лівій, чи правій?". Однозначно правильної відповіді це питання немає, хоча зазвичай прийнято носити на лівій руці. Швидше за все це пов'язано з тим, що більшість людей правші, і отже права рука у них дуже зайнята виконанням будь-яких дій, а ліва залишається вільною для легкого зчитування інформації з наручного пристрою. Тому на ній носити годинник звичніше, і вони не заважають повсякденним діям.

Але зручність завжди і індивідуальна, і суворих розпоряджень тут немає. Можете вибрати самі, на якій руці носити статусну річ, щоб почуватися максимально комфортно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні