Продукти, які підвищують тривожність

0
Продукти, які підвищують тривожність
Неповноцінний сон і малорухомий спосіб життя можуть розхитати емоційний стан. До цього ж списку можна сміливо додати деякі з продуктів, які сприяють тривожному та депресивному розладу.

Якщо їх виключити з раціону бодай тимчасово, це допоможе зберегти ментальне здоров’я та врівноваженість. Особливо це актуально в під час війни, яка так чи інакше вплинула на кожного: хтось шукає порятунку в алкоголі, а хтось – у їжі, пише Green Post.

Алкоголь
Це "король" серед депресантів. Він спершу додає впевненості й розслаблення. Ненадовго. А потім – підвищує в організмі рівень кортизолу (гормон стресу), після чого людина відчуває посилення тривожності, занепокоєння та навіть апатію. Отож, якщо ви хочете подбати про психічне здоров'я, варто не просто мінімізувати вживання таких напоїв, а взагалі відмовитися від них.

Кава
Кофеїн, який є в цьому напої, а також у какао та в енергетиках, підвищує артеріальний тиск, стимулює нервову систему та тримає організм у тонусі. Отож, після нього навряд у вас вийде розслабитися чи заспокоїтися. Є ймовірність, що у вас будуть панічні атаки, тремор та суттєво збільшиться частота серцевих скорочень. Це не означає, що від кави потрібно відмовитися назовсім. Аби мінімізувати шкідливий вплив на організм, варто споживати безпечні дози кофеїну – до 300-400 мг на день.

Трансжири та фастфуд
Ці продукти сприяють тривожним та депресивним розладам. Якщо їх часто вживати, то може відчуватися стан знесилення, апатії, тривоги чи навіть агресії. Отож, їхнє вживання варто мінімізувати. Не робіть фастфуд основою харчування та не спокушайтеся ними ледь не щодня.

Солодощі та цукор
Десерти, солодкі пластівці й інші цукровмісні продукти часто споживають як спосіб "заїсти" стрес. Проте ці смаколики провокують стрибок глюкози в крові, після якого слідує спад. Далі ви доволі швидко відчуваєте втому, пригніченість та роздратування.

Хлібобулочні вироби та молочна їжа
Такі харчі містять глютен, який важко й довго перетравлюється. А трансжири у їхньому складі сприяють розвитку тривожності та депресії. Не відмовляйтеся від цієї їжі повністю, але зменшіть кількість її споживання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні