--> На Волині через скаженого кота оголосили карантин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині через скаженого кота оголосили карантин

0
На Волині через скаженого кота оголосили карантин
В селі Луковичі Павлівської громади, де кіт покусав чотирьох людей, тривають карантинні заходи. Двоє власників та ще двоє жителів села отримують антирабічну вакцину.

Щеплюють від сказу також домашніх тварин, пише Суспільне.

Як розповіла власниця тварини Валентина П’ятоха, два тижні тому їх домашній кіт прийшов додому з ранами та укусами. Жінка самостійно лікувала кота, але він став проявляти агресію і покусав її.

Зі слів жінки, кота ізолювали, за кілька днів він вмер. Ветеринари виявили у нього сказ. Зараз Валентина, її чоловік та ще двоє односельчанок проходять антирабічне лікування.

Після виявлення сказу провакцинували собак та котів в Луковичах, каже ветеринар Віталій Копанько.

"Хто хоче - тому робимо. Щодня 50-60 дворів обходимо", – говорить фахівець.

Нині ветеринари обходять двори в сусідньому селі Орищі. Окрім щеплення також спостерігають за поведінкою та станом тварин.

У жительки села Віри Котловець на подвір'ї живуть три коти та два пси. Усіх тварин вакцинували.

"Діти є, то мусово вакцинувати, щоб не було нічого. В нас внук є, а він бавиться з внуком. Ми за своє здоров’я також переживаємо, щоб не було ніяких неприємностей", – каже жінка.

Ольга Матіяш, головна спеціалістка районного управління Держпродспоживслужби, розповіла: сказ переносять лисиці, які заражають домашніх тварин. Через воєнний стан, каже, відстріл лисиць заборонений, тому хвороба поширюється.

"З аеропланів літали і скидали приманку разом з вакциною. А тепер, бачите самі, літати заборонено і більше стало випадків сказу. Вже в цьому році два".

Керівниця Іваничівської районної лікарні ветеринарної медицини Тетяна Линник говорить: у Луковичах ветеринари провакцинували приблизно сотню собак і дві сотні котів. Приблизно ж стільком планують зробити щеплення і в Орищах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні