--> Померла 96-річна жінка, яка називала себе мамою путіна. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Померла 96-річна жінка, яка називала себе мамою путіна. ФОТО

0
Померла 96-річна жінка, яка називала себе мамою путіна. ФОТО
У віці 96 років померла жінка, яка заявляла, що є біологічною мамою президента Росії Владіміра Путіна. Відповідно до її версії, вона покинула його, коли він був дитиною, пише Львів Медіа.

У своїй «квазі-автобіографії» «Перша особа» Путін написав, що народився і виріс у Санкт-Петербурзі, був єдиним сином, який зміг вижити, Марії, чорної робітниці, та Володимира Путіна, фабричного робітника та колишнього військовослужбовця. За його словами, обоє батьків померли від раку наприкінці 1990-х років.

Проте деталі щодо його дитинства завжди було надзвичайно важко знайти. Першоджерелом більшості з них є сам Путін. Заяви Віри Путіною Кремль так і не зміг спростувати до кінця.

Віра Миколаївна Путіна народилася 6 вересня 1926 року в російському районі Очерська. Вона стверджувала, що, вивчаючи механізатори сільського господарства в університеті, закохалася в механіка Платона Привалова. Пізніше жінка від нього завагітніла, але дізналася, що її коханий уже одружений і збирається викрасти її дитину, оскільки його законна дружина не може завагітніти.

Вона стверджувала, що її син Вова народився 7 жовтня 1950 року, тобто рівно за два роки до офіційної дати народження Володимира Путіна. Вона виховувала його в бідному грузинському селі Метехі, за годину їзди від столиці країни, Тбілісі.

Згідно з місцевими даними, Володимир Путін був зареєстрований у школі між 1959 і 1960 роками, а в 2008 році колишня місцева вчителька Шура Габінашвілі заявила в інтерв’ю The Daily Telegraph, що давала йому уроки російської мови.

«Він любив російські байки, і російська була його улюбленим предметом. Він також любив риболовлю та боротьбу», — сказала вона.

Коли Віра вийшла заміж за Георгія Осепахвілі, грузинського військового, з яким у неї були інші діти, він наполіг, щоб вона покинула свого первістка, тож вона відправила його, дев’ятирічного, до своїх батьків у Росію. Проте через рік дідусь віддав хлопчика в дитячий будинок.

Пізніше Віра припустила, що петербурзькі «батьки» Путіна, усиновили її сина. Їм обом було за 40, коли Путін народився, а двоє старших синів померли в дитинстві.

Вірі вдалося дізнатися, що її син пішов у КДБ, але думала, що більше ніколи його не побачить. Але в 1999 році, дивлячись новини про новопризначеного прем’єр-міністра Росії на своєму новому телебаченні, вона відразу визнала Володимира Путіна своїм сином, тому що він «ходив, як качка».

Твердження про те, що Кремль намагався приховати її історію, набули популярності через те, що двоє журналістів, які планували взяти у неї інтерв’ю, загинули за загадкових обставин. Перший, росіянин Артем Боровик, відомий критик Кремля, який у той час працював над документальним фільмом про дитинство Путіна, загинув у авіакатастрофі в міжнародному аеропорту Шереметьєво. Другий, італійський журналіст Антоніо Руссо, був убитий пізніше того ж року.

Російсько-американський історик Юрій Фельштинський, співавтор книги «Корпорація, Росія та КДБ в епоху президента Путіна» припустив, що історія Віри Путіної може пояснити, чому російський президент був настільки відданий КДБ та згодом ФСБ.

«Позбавлений у дитинстві батьківського тепла, Путін звернувся до КДБ насамперед, щоб знайти нову родину та звести рахунки зі світом, який його образив», — вважає науковець.

Віра пропонувала зробити тест ДНК, щоб підтвердити свою історію.

«Колись я пишалася тим, що у мене син став президентом Росії. З війни мені соромно», — сказала вона у 2008 році, коли РФ почала вторгнення до Грузії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні