Військовий ЗСУ під час патруля підстрелив товариша з автомата Калашникова

0
Військовий ЗСУ під час патруля підстрелив товариша з автомата Калашникова
На Рівненщині солдата ЗСУ засудили до умовного строку за те, що під час патруля він поранив свого товариша.

Про це редакція 368.media дізналася із вироку Костопільського райсуду за ч.1 ст.121 КК.

Механік-водій розвідувального відділення у квітні цього року  у стані наркотичного сп’яніння, хибно оцінюючи обстановку та побоюючись за своє життя та здоров’я, відкрив вогонь з АКС-74У по свому товаришу. Чоловік стояв на відстані 12-15 метрів. Спочатку він зробив одиночний постріл у його напрямку.

Продовжуючи свої  дії солдат прийняв позицію для стрільби «лежачи», та здійснив ще чотири постріли у напрямку товариша. Останні отримав кульові сліпі поранення верхньої третини лівого стегна та гомілки з переломами.

В судовому засіданні обвинувачений вину визнав. Він в ніч на 11 квітня заступив в наряд з патрулювання базового табору. Далі побачив силует невідомої особи, яка рухалася. У зв’язку з поганою видимістю і з метою ідентифікації особи запитав пароль, проте відповіді не отримав. Після чого повторно запитав пароль, однак у відповідь почув характерний звук перезаряджання зброї, тому здійснив одиночний попереджувальний постріл вгору. Далі здійснив постріли в напрямку невідомої особи. Пізніше дізнався, що поранив військовослужбовця, у вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо не карати та не позбавляти його волі, оскільки він бажає продовжити військову службу та виконати свій громадянський обов’язок по захисту Батьківщини.

Потерпілий заявив, що заступив в наряд з патрулювання. Коли він здійснював обхід біля розташування  БМП, то йому на зустріч вийшов військовослужбовець, який запитав у нього пароль. Коли він назвав пароль, то обвинувачений прийняв позицію «лежачи» і здійснив декілька одиночних пострілів з автомата, в результаті чого він отримав поранення в ногу. Далі йому було проведено 25 хірургічних втручань, і надалі потребує лікування. Обвинувачений два рази його провідував у лікарні та відшкодував 40 тис.. Образ на обвинуваченого немає, хоча має претензії до нього в частині відшкодування моральної шкоди. Не бажає, щоб останній відбував покарання реально, а тому не підтримує позицію прокурора в частині призначення обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі без застосування іспитового строку.

Стрільця засудили до іспитового строку у три роки. Він має виплатити 260 тис. гривень моральної шкоди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні