У Волинській області оголосили карантин: що сталося

0
У Волинській області оголосили карантин: що сталося
У селі Кисилин Затурцівської громади – надзвичайна ситуація. У свійського кота виявили сказ, але перед цим він встиг покусати мало не усю сім’ю, а саме маму та двох дітей. Жінка одразу забила на сполох. Тепер усе село на карантині.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

«Це сталося 25 червня, в неділю. Котик себе нормально поводив, як завжди. Місяць перед тим він був дуже покусаний, але за тиждень він вилікувався. І якісь два дні він ходив слідом «нявкав», я не звертала уваги. В неділю підбігла до мене дочка і показала, що покусав за палець. І через трохи хлопчик сказав, що його за палець подряпав. Рани – не дуже великі, я їх обробила, палець замотала. Пішла в гості, прийшовши додому, подивилась на кота, бо він лежав і не вставав, і їв погано того дня. Згодом вчепився мені в руку, я ледве віддерла його», – каже Наталія Ващук, мешканка села Кисилин.

Спочатку Наталія Ващук й думки не мала, що кіт може бути скаженим, але коли поцікавилась цим питанням – захвилювалася.

«Я написала пост у фейсбуці. На другий день зранку дзвонила до сімейного лікаря, й дізналась, що про це має знати санстанція та ветеринарні лікарі, бо це може бути сказ, а сказ – смертельна хвороба, як мені пояснив лікар», – каже жінка.

Сказ у кота підтвердився, і сім'я, на яку напала тварина, опинилася в медичному закладі. У селі Кисилин оголосили про карантин. Відбуваються усі необхідні заходи. Зокрема, вакцинують усіх тварин у населеному пункті.

«Все село провакциноване, все, що можна було зловити. Навіть вона нам казала: якогось котика бачила, якийсь сусідський приходив. На той день ми не знайшли його, на другий день були наші працівники, знайшли того котика. Його теж провакцинували», – зазначив завідувач Локачинським протиепізоотичним відділом Анатолій Левицький.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні