Куди повідомляти, якщо людина потрапила у полон

0
Куди повідомляти, якщо людина потрапила у полон
Інформацію щодо потрапляння людини у полон до окупантів необхідно повідомляти виключно до компетентних державних органів.

Про це повідомило Національне інформаційне бюро (НІБ) при Мінреінтеграції.

Зазначається, що при зверненні необхідно надати якомога більше інформації про обставини потрапляння людини у полон, наприклад, від її побратимів, свідків, рідних чи із соціальних мереж. Отримані дані слід фіксувати, щоб повідомити до:

НІБ на цілодобову гарячу лінію за номером 16-48 (для дзвінків з-за кордону +38 (044) 287-81-65) або через чат-боти у Telegram чи Viber. А також – написавши на електронну пошту: info@nib.gov.ua чи у месенджер на Facebook-сторінці або заповнивши онлайн-форму на сайті Бюро.

Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Консультація за номером: 0 800 300 529.

Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України, який функціонує при СБУ. Телефони гарячої лінії: (044) 321-11-21 та (098) 321-11-21.

Також необхідно подати заяву до відділення Національної поліції. У випадку, якщо відсутнє підтвердження про перебування людини у полоні, але вона більше не виходить на зв’язок, все одно потрібно звертатися до НІБ – ця інформація буде опрацьована та внесена до відповідного реєстру.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні