Стало відомо, у якій країні ЄС різко зростає кількість українських біженців

0
Стало відомо, у якій країні ЄС різко зростає кількість українських біженців
Потік українських шукачів притулку у Нідерландах невпинно зростає. Значна частина біженців раніше вже проживала в інших європейських країнах. Через великий потік людей місць у притулках вже не вистачає. При цьому прибувають люди не лише з України.

Про це пише 24 канал.

У Нідерланди прибуває чимало українців
Кількість українських біженців, які прибувають до Нідерландів, продовжує зростати. Але спостерігається помітне збільшення кількості українців, які прибувають не лише з України, а й з різних європейських країн, зокрема, із Польщі.

З 26 серпня до 27 жовтня до центрального пункту реєстрації українців Jaarbeurs прибули 2 345 осіб:

- найбільше приїхали безпосередньо з України – 1 606 людей;
- Польщі – 353 біженці;
- 316 українців приїхали з інших країн.

Через чималий потік біженців дефіцит житла став актуальною проблемою. Останні дані показують, що притулки, призначені для екстреного розміщення, наразі працюють із заповненістю 99,3%. Примітно, що наразі в Нідерландах проживає приблизно 102 000 українців, 83 000 з яких мешкають у муніципальних притулках.

Пошук роботи – одна із причин приїзду
Українці спершу їхали до Нідерландів у пошуках безпеки, а тепер дедалі частіше з наміром працювати. У країні спостерігається сплеск прибуття українських чоловіків віком від 18 років. Багато з цих осіб проживали в Європі протягом тривалого періоду часу.

Директор з питань безпеки Утрехтського регіону Яап Донкер заявив, що країна "турбується, чи залишиться місце для уразливих категорій осіб. Оскільки приплив йде настільки швидко, що не справляються у національному масштабі".

"Спочатку ми бачили багато жінок з дітьми. Останнім часом з'явилися і чоловіки. Звичайно, наші серця звернені до найбільш уразливих верств населення", – зауважив він.

Значна кількість осіб чоловічої статі після прибуття одразу запитує ідентифікаційний номер, оскільки це є необхідною умовою для працевлаштування. Близько третини людей, які реєструються для пошуку роботи, раніше жили в іншій країні тривалий час.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні