Як зареєструватися підприємцем та що робити далі: інструкція для початківців *

0
Як зареєструватися підприємцем та що робити далі: інструкція для початківців *

Коли ви тільки починаєте власну справу, першим питанням стає – а як же зареєструватися підприємцем та що новоспеченому бізнесмену потрібно зробити далі. Щоб вам було легше з цим розібратися, ми підготували просту інструкцію. Тож, як зареєструватися як ФОП, де відкрити розрахунковий рахунок ФОП та що таке еквайринг, читайте далі.

Як зареєструватися підприємцем в Україні

Перш ніж втілювати в життя свої бізнес-ідеї, потрібно офіційно зареєструватися підприємцем. Розберімося, як це зробити.

Крок 1: визначтеся з формою підприємницької діяльності

В Україні є декілька варіантів: фізична особа-підприємець (ФОП) або юридична особа (ТОВ, ПрАТ тощо). Якщо ви плануєте починати з малого бізнесу, найкраще підійде ФОП – це простіше і дешевше.

Крок 2: зберіть необхідні документи


Для реєстрації ФОП вам знадобляться наступні документи:


  • заява про реєстрацію. Її можна заповнити онлайн через портал "Дія" або у паперовій формі в Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП);
  • копія паспорта та ідентифікаційного коду.

Крок 3: подача документів

Найзручніший спосіб – це через портал "Дія". Увійдіть у свій кабінет, заповніть заявку і завантажте копії необхідних документів. Або ж відвідайте ЦНАП.

Крок 4: підтвердження реєстрації

Потрібно буде трохи зачекати поки вашу заявку оброблять. Ви отримаєте повідомлення на електронну пошту або SMS, коли ваша реєстрація буде завершена.

Крок 5: відкрийте банківський рахунок

Коли ви вже офіційно зареєстровані як ФОП, вам потрібно відкрити банківський рахунок для ведення бізнесу. Замислилися, у якому банку можна відкрити рахунок для ФОП та хто пропонує вигідні умови для бізнесу? Розгляньте Райффайзен Банк, адже він пропонує доволі вигідні умови для підприємців, а відкриття рахунку не займе у вас багато часу.

Крок 6: зареєструйтесь у податковій

І останній, але не менш важливий крок – зареєструйтесь у податковій службі. Це можна зробити також онлайн або у місцевому податковому органі. Не забудьте обрати систему оподаткування, яка найбільше підходить для вашого бізнесу.

Що дає підключення еквайрингу

Окрім відкриття рахунку, вам варто підключити еквайринг, якщо плануєте приймати безготівкові платежі. Райффайзен Банк пропонує зручні та вигідні умови для підключення еквайрингу, забезпечуючи швидке та безпечне прийняття безготівкових платежів. Це підвищує рівень довіри до вашого бізнесу і робить процес купівлі-продажу значно зручнішим.

Ось і все! Тепер ви офіційно зареєстровані підприємцем в Україні. Вдалих вам починань!

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні