Чому в Україні перестали вимикати світло

0
Чому в Україні перестали вимикати світло
"Енергоатом" підключив до мережі після ремонту два енергоблоки АЕС. Саме тому зник значний дефіцит в енергосистемі і перестали застосовувати графіки відключення світла. Однак через два дні в ремонт виведуть чергові блоки і графіки можуть повернутись.

Про це заявив в. о. голови правління НАЕК "Енергоатом" Петро Котін, передає OBOZ.UA.

За його словами, блоки, які планують вивести в ремонт, повернуть до роботи через два місяці.

"Зараз у нас вісім енергоблоків працюють. Два дні немає обмежень, тому що ми вивели з ремонту два енергоблоки (26 і 27 травня - ред), але через два дні в нас заходять чергові блоки в ремонт, і тоді, я думаю, "Укренерго" вже запроваджуватиме обмеження", – сказав він на засіданні енергокомітету Верховної Ради в середу.

Як повідомлялося, за словами глави Міненерго Германа Галущенка, до зими в системі будуть усі дев'ять доступних Україні енергоблоків АЕС (загальна потужність 7,8 ГВт).

Згідно зі сценаріями DiXi Group, протягом літа країна може залишитися без електрики до 21-35% годин.

Разом з тим, речниця "Укренерго" Марія Цатурян розповіла, в Україні неможливо виділити область, у якій найнапруженіша ситуація з енергозабезпеченням – оскільки "дефіцит один для всіх". Адже проблема української енергетики не в тому, що до якоїсь галузі неможливо доставити електроенергію через те, що там розбито об'єкти мережі.

"Такої проблеми поки що немає. У нас проблема в тому, що українські електростанції не можуть виробляти електрику в достатньому обсязі. Країна споживає більше, ніж є можливість виробити. Тому в нас дефіцит один для всіх, на всі області", – пояснила Цатурян.

При цьому вона наголосила: також в Україні немає жодної області, де відключення тривали б менше, ніж в інших, або в якій можна було б їх не застосовувати.

"Відключають однаково всіх", – констатувала речниця "Укренерго".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні