Як працює ремінь для пральної машини*

0

Пральна машина не працюватиме без такої деталі як приводний ремінь. Без нього барабан не буде обертатися, отримуючи "команду" від електродвигуна. Це дозволяє техніці виконувати свою важливу роботу – день за днем забезпечувати чистоту одягу своїх власників.

Ремінь для пральної машини виготовляється з особливо міцних і зносостійких матеріалів. Найчастіше це гума, хоча також використовуються нейлон і різні полімери, відомі своєю високою стійкістю до зносу. Практичний досвід показує, що гумові ремені є найбільш витривалими.

Варто зазначити, що приводні ремені з гумовою основою часто мають текстильне армування у вигляді корду на внутрішній стороні. Це забезпечує не лише міцність, гнучкість та еластичність ременя, але й дозволяє йому витримувати високі температури і вплив мастил. Крім того, ремінь з кордовим армуванням забезпечує плавний хід барабана і значно подовжує термін його служби.

Ремонт пральної машини із заміною ременя починається з ретельної діагностики, під час якої майстер виявляє причину несправності та визначає найкращі способи її усунення. Якщо ремінь постійно злітає зі шківа, може знадобитися огляд і заміна інших деталей пристрою.

Зрозуміти, що приводний ремінь машини-автомат потребує заміни не так вже й важко. Якщо ремінь злетів або порвався, то барабанний пристрій просто не буде обертатися під час прання і віджиму. Можна перевірити так – вимкнути техніку із розетки та спробувати вручну провернути барабан. Якщо він обертається легко – це однозначно проблема у ремені.

Ознаки несправностей та способи їх усунення:

  • Барабан обертається нерівномірно під час роботи машини.
  • При віджимі чути свист або скрип, а оберти барабана зменшуються.
  • З'являється стукіт барабана.
  • Постійне зісковзування ременя може бути спричинене зносом підшипників, зміщенням електромотора або деформацією шківа та хрестовини.

У таких ситуаціях необхідна кваліфікована допомога для точного визначення і виправлення проблеми. Для усунення несправності майстер має демонтувати задню панель корпусу.

Якщо під час огляду та діагностики з'ясується, що причина поломки пов'язана з ременем, то вам запропонують замінити. Та зазвичай, без усунення основної проблеми заміна ременя на новий не дасть тривалого ефекту.

Варто зазначити, що при нормальній, стандартній роботі приводний ремінь правльної машини здатний витримати експлуатацію терміном 4-5 років. Тому найкраще заздалегідь придбати цю важливу ​​деталь, щоб потім можна було швидко замінити та усунути проблему.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні