Солона випічка, яка точно сподобається вашим дітям!*

0

Усі діти люблять солоденьке — це факт, з яким важко посперечатися. Тістечка, печиво, шоколадні цукерки — все це займає місце у їх серцях. Але часто батьки прагнуть урізноманітнити дитячий раціон корисними та смачними стравами, які могли б бути не менш привабливими для малечі.

Сьогодні поділимося простими рецептами страв, які точно сподобаються вашим дітям. Вони не лише дуже смачні, але й легкі у приготуванні. Детальні рецепти з точними пропорціями можна знайти за посиланням https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/solona-vypichka/.

AD_4nXc-cfvF4Qtn_gPWSx8T61BqWeRPsGEKeLgy-vtuSndM_MUfvggRvSC94CPJOQ_4OZ_e-E6upYj2l5TbuaIKQl-0cCf3-RepY_retPtnl-xjsT3FUThHFZPJVtl0uWQY-ZrbwxU9CPdUjJVFiGb7orF_SWCEDkeHACWWny9V-7g6uVFsPH3nv_I?key=auv-j4Zk9p_hgINdMTOgnQ

Три прості рецепти, які сподобаються дітям

Пропонуємо приготувати:

  • піту з солоними начинками;
  • піцу з грибами та куркою;
  • сосиски в тісті.

Піта з солоними начинками

Піта є однією з найулюбленіших страв дітей завдяки її незвичній формі та можливості експериментувати з начинками. Процес приготування починається з замішування еластичного тіста з борошна, дріжджів, солі, цукру, олії та води. Після того, як воно набуде потрібної консистенції, масу ділять на рівні частини, які залишають на деякий час під рушником, щоб вона піднялася.

Кожен шматочок тіста розкачують у тонкий пласт і знову залишають на 15 хвилин. Перед тим, як відправити заготовки у духовку, їх потрібно перевернути на інший бік. Піти випікають при високій температурі до утворення золотистої скоринки. Після того, як вони готові, їх потрібно начинити. Варіанти можуть бути різними: смажене м’ясо, овочі, сири чи навіть соуси. 

Піца з грибами та куркою

Піца — класика італійської кухні, яка ніколи не виходить з моди. Щоб приготувати її, спочатку потрібно замісити тісто. Для цього змішують просіяне борошно з сухими дріжджами, сіллю та цукром. До цієї суміші додають тепле молоко та замішують тісто, яке потім залишають на підйом у теплому місці.

Коли тісто готове, його розкачують у тонкий пласт, змащують томатним соусом і викладають зверху шматочки смаженого курячого філе, печериці та терту моцарелу. Піцу випікають до утворення золотистої скоринки. Готову страву прикрашають соусом песто, тертим пармезаном та свіжим базиліком. 

Сосиски в тісті

Ще один фаворит дитячих смаколиків. Щоб приготувати цю страву, необхідно збити яйце з цукром та сіллю, а потім додати до цієї суміші теплу воду, просіяне борошно, дріжджі та м’яке масло. Замішане тісто залишають у теплому місці.

Після першого підйому його обминають і залишають підніматися вдруге. Потім масу ділять на рівні частини, кожну з яких розкачують у тонкий джгут. Цими джгутами обгортають сосиски та викладають на деко, застелене пергаментом. Заготовки залишають під рушником ще на деякий час для остаточного підйому.

Поверхню страви змащують збитим яйцем, посипають кунжутом і випікають до утворення золотистої скоринки. 

Солона випічка може бути не менш цікавою і смачною для дітей, ніж солодощі. Експериментуйте з начинками, додавайте улюблені інгредієнти і разом з малечею створюйте власні кулінарні шедеври!

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні