На Волині починається сезон небезпечних інфекцій

0
На Волині починається сезон небезпечних інфекцій
З початком літнього сезону на Волині, як і в інших регіонах України, збільшується ризик виникнення кишкових інфекцій. Тепла погода, активний відпочинок на природі та вживання свіжих продуктів можуть сприяти поширенню захворювань, що передаються через воду та їжу.

Працівники Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб у коментарі для сайту «Конкурент» поділился статистикою захворювань і розладів травлення, які влітку традиційно частішають.

«Наш центр постійно збирає та аналізує дані по інфекційній захворюваності в області, зокрема щодо гострих кишкових інфекцій (ГКІ). Тим більше, що влітку відбувається сезонний підйом захворюваності на ГКІ. Зараз в області жодних спалахів нема, захворюваність спорадична (поодинокі випадки). За півріччя, порівняно з 2023 роком, кількість випадків ГКІ зменшилася», – кажуть експерти.

• Сальмонельоз – 27 випадків (22 у 2023),

• Дизентерії не зареєстровано

• Гастроентероколіти - 661 випадок (776 у 2023).

• Вірусний гепатит А - 71 випадок (11 у 2023), що пов'язано з періодичним епідемічним підйомом.

«В інфекційних хвороб є така особливість - періодичні підйоми, А в червні в області зареєстрований тільки один випадок вірусного гепатиту А», – кажуть у центрі профілактики хвороб.

Як пояснили епідеміологи, формулювання «захворювання, викликані кишковою паличкою» некоректне.

Власне, кишкова паличка не викликає захворювання, вона є індикатором забруднення певного середовища, наприклад, водойми.

«Є група збудників кишкових інфекцій - вірусних і бактеріальних, наприклад, сальмонела. Є ще ентеропатогенна кишкова паличка, яка може викликати захворювання», – пояснили експерти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні