5 липня згадують ікону Божої Матері «Домобудівниця»: заборони на сьогодні

0
5 липня згадують ікону Божої Матері «Домобудівниця»: заборони на сьогодні
5 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують преподобного Афанасія Афонського та ікону Божої Матері "Домобудівниця". У народі день прозвали Афанасіїв.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 5 липня
- якщо місяць у цей час дуже яскравий - до теплої і сухої осені;
- місяць у зеленуватому світлі - буде дощ;
- якщо з'явилася веселка зранку - чекай дощу, а якщо вдень - буде сильний вітер;
- крапельки вологи на листі клена - через два дні почнуться затяжні дощі.

У народному календарі 5 липня - свято Опанасів день або Місяців день. За народною традицією, якщо свято припадало на Місяць, що зростає, то в нього просили любові та грошей, якщо на спадний - знімали псування, в повний місяць загадували бажання.

5 липня - що сьогодні не можна робити
5 липня, як і в інші дні, церква виступає проти лайки і сварок, злості, наклепу, жадібності, зневіри. Не можна відмовляти в допомозі тому, хто просить про неї.

За народними повір'ями, цього дня не можна лінуватися і байдикувати - це до злиднів, засмучуватися і скаржитися на долю - весь рік будеш плакати, щось лагодити, різати і брати в руки гострі предмети - є ризик поранитися. Також цього дня краще не працювати після обіду - всі важливі справи потрібно постаратися зробити в першій половині дня.

Що можна робити 5 липня
До святого Афанасія, оскільки він був родоначальником гуртожитку ченців, звертаються з молитвами про мир. У святого просять допомоги вирішити суперечки і непорозуміння, а також зцілення від хвороб.

Ікона "Економісса" прославилася чудесами. До образу звертаються з молитвами під час голоду і злиднів, просять сприяння в пошуку роботи і бізнесі, допомогти подолати фінансові кризи, вирішити кредитні проблеми.

За народною традицією цього дня заведено готувати випічку у вигляді місяця і пригощати нею сусідів і знайомих - вважається, що так можна привернути в дім багатство і благополуччя.

5 липня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Анна, Арсеній, Афанасій, Варвара, Василь, Єлизавета, Кирило, Сергій, Степан, Тихон.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні