8 липня - явлення Казанської ікони Пресвятої Богородиці: заборони на сьогодні

0
8 липня - явлення Казанської ікони Пресвятої Богородиці: заборони на сьогодні
8 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують великомученика Прокопія, а також явлення Казанської ікони Пресвятої Богородиці. У народі день прозвали Прокопів або Зажинки.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 8 липня
- сонячний день до полудня - перша половина серпня теж буде з сонцем;
- дощ іде після обіду - негода затягнеться надовго;
- якщо 8 липня немає дощу - на Іллі обов'язково піде дощ;
- бджоли зляться - до сильної спеки.

У народному календарі 8 липня - свято Зажинки, або Прокоп'єв день. З цього дня зазвичай починають жати жито - звідси й пішла назва.

Що не можна робити 8 липня
Сьогодні, як і в будь-який інший день, церква виступає проти злості, лайки, сварок, жадібності, наклепу, пліток і зневіри. Не можна відмовляти в допомозі тому, хто просить про неї.

Народні прикмети дня не радять вирушати в дорогу - може бути невдалою, починати нові справи - вони зазнають краху, а також купатися у відкритих водоймах - є ризик нещасного випадку.

Заборони на роботу цього дня немає, але явлення чудотворної ікони Казанської Божої Матері в народі вважається жіночим днем, тож жінкам краще не займатися важкою фізичною працею, прати та працювати на городі.

Що можна робити 8 липня
До Прокопія Кесарійського звертаються з молитвами про позбавлення від хвороб, просять захистити від біди, дати сил. У чудотворної ікони Казанської Богоматері просять здоров'я, зцілення від важких хвороб, благополуччя, позбавлення від скорботи і печалі. Казанська ікона вважається покровителькою жінок, у неї просять заступництва для сім'ї, здоров'я для дітей, легких пологів.

За народними традиціями на Прокопія йшли до церкви, щоб освятити перший стиснутий сніп. Після цього ставили його в хаті, у передньому кутку - щоб завжди бути з хлібом і як оберіг від бід і хвороб. Тому 8 липня можна принести і поставити вдома у вазу кілька колосків жита або пшениці з нового врожаю.

8 липня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Дмитро, Прокопій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні