Хто з українців більше не зможе отримати відстрочку від мобілізації

0
Хто з українців більше не зможе отримати відстрочку від мобілізації
Через війну, розв'язану Росією, в Україні запроваджено воєнний стан і загальну мобілізацію. У цей період під призов підпадають усі військовозобов'язані чоловіки, які отримують повістки.

Про це розповіли у Донецькому обласному ТЦК та СП.

З ухваленням нового законодавства про мобілізацію в Україні деякі категорії військовозобов'язаних втратили право на відстрочку, яке вони мали раніше.

Так, відповідно до нових норм, право на відстрочку втратили наступні категорії:
- Студенти та аспіранти заочної та вечірньої форми навчання. Тепер лише ті, хто навчається на денній формі, мають право на відстрочку. Також це стосується осіб, які здобувають другу чи третю вищу освіту — вони більше не мають такого права.
Багатодітні чоловіки з заборгованістю по аліментах. Якщо є заборгованість, відстрочка не надається.
- Особи, які доглядають за чоловіком або дружиною з інвалідністю III групи. Ця підстава для відстрочки більше не діє.
- Батьки-одинаки. Вони втратили право на відстрочку, якщо мати дитини жива, не позбавлена батьківських прав, не зникла безвісти та не перебуває у місцях позбавлення волі.
- Чоловіки, які доглядають за особами з інвалідністю I та II групи, якщо немає інших працездатних членів сім’ї. Їх тепер можуть мобілізувати.
- Працівники підприємств та організацій Міністерства оборони. Вони більше не отримують автоматичну відстрочку.
- Особи зі статусом "обмежено придатний". Ця категорія була скасована, і тепер ці особи підлягають мобілізації.
- Чоловіки, які після повторної військово-лікарської комісії визнані здоровими. Ті, хто мав свідоцтво про I або II групу інвалідності, видане після 24 лютого 2022 року, повинні пройти повторний медогляд. Якщо їх визнано здоровими, вони також підлягають мобілізації.

Однак нове законодавство передбачає і певні виключення. Відстрочку тепер можуть отримати військовозобов'язані, у яких неповнорідний брат чи сестра загинули або зникли безвісти під час війни. Раніше це право надавалось лише у випадках загибелі або зникнення повнорідних родичів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні