Фальцева покрівля: будова, властивості, переваги*

0
Фальцева покрівля: будова, властивості, переваги*

Фальцева покрівля є одним із найстаріших покрівельних покриттів, які й досі активно застосовують в будівництві дахів. Історія використання виробу довела цінність фальцевої покрівлі та той факт, що це є найкращим рішенням для забезпечення герметичності покрівлі.

Фальцева покрівля виготовляється з різного металу, що формує різні технічні характеристики матеріалу. Найміцнішою вважається продукція з міді, найдоступнішою із сталі, але також зустрічаються зразки, для виготовлення котрих використовували алюміній або титан—цинк.

Про структуру фальцевої покрівлі

Лист фальцевої покрівлі в своїй структурі має класичне поєднання:

  • міцного металу,
  • антикорозійної складової,
  • декору.

Тобто метал обробляється цинковим та полімерним покриттями, щоби досягти бажаного ефекту у вигляді міцності та захищеності від опадів. За ціною фальцева покрівля є однією із дорогих пропозицій на ринку, але це справедливо в зв’язку з перевагами, які отримує споживач:

  • Низький ризик протікання покрівлі.
  • Вишуканий консервативний вигляд даху.
  • Мінімальний ризик необхідності в ремонті.
  • Тривала служба конструкції.

Ціна фальцевої покрівлі за м2 ніколи не була низькою і це цілком очевидний факт, хіба може якісний матеріал коштувати дешево? В жодному разі, за якість доводиться платити. Будстрой пропонує це покриття в асортименті, що ретельно підібраний під найбільш розповсюджені вимоги домовласників. До таких вимог відносяться:

  • Високий рівень міцності панелей.
  • Повна герметичність майбутньої конструкції.
  • Легкий монтаж.

Що властиво фальцевій покрівлі

  1. По-перше, вона не ржавіє та не є вразливою до постійного контакту з вологою у вигляді опадів. Захист металевої основи виконано належним чином і тому вдається уникати ризиків появи руйнівних процесів на поверхні металу.
  2. По-друге, фальцева покрівля створює суцільне полотно з герметичними стиками, через які неможливо проникнути опадам і спричинити шкоду внутрішнім шарам покрівлі. Герметичність досягається за рахунок інноваційної технології кріплення панелей одна до одної – на краях виробу існують спеціальні замки, вони замикаються і формують герметичність таку, якої немає у жодного іншого покрівельного покриття.
  3. По-друге, фальцева покрівля створює суцільне полотно з герметичними стиками, через які неможливо проникнути опадам і спричинити шкоду внутрішнім шарам покрівлі. Герметичність досягається за рахунок інноваційної технології кріплення панелей одна до одної – на краях виробу існують спеціальні замки, вони замикаються і формують герметичність таку, якої немає у жодного іншого покрівельного покриття.

За надійністю з’єднань фальцева покрівля поділяється на декілька видів, різниця яких полягає в формі замків. Існують:

  • Одинарний фальц.
  • Подвійний фальц.

Також може бути різним положення замків – вертикальне та горизонтальне, найбільш надійним вважається подвійний горизонтальний фальц, який повністю унеможливлює проникнення вологи чи опадів під покрівлю.

Обираючи для свого даху фальцеву покрівлю, домовласник робить ставку на тривалу службу та гарний вигляд житла.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні