Поліцейський незаконно переправив за кордон суддю та депутатів

0
Поліцейський незаконно переправив за кордон суддю та депутатів
Печерський суд обрав запобіжний захід для підозрюваного у переправлені понад 20 чоловіків за кордон, серед яких: суддя, депутати та бізнесмени.

Про це повідомляє СІ.

Ян Мікша сидітиме під вартою до 2 лютого 2025 року, з правом на заставу 2 млн 100 тис. грн і носінням браслета. Прокурори просили 16 млн грн, вважають, що це орієнтовна сума збагачення Мікші від організації «схеми». Адвокат підозрюваного сказав, що бракує доказів про причетність Яна Мікші.

11 жовтня Печерський суд обрав запобіжний захід тримання для заступника начальника Берегівської районної поліції — Яна Мікші. Його підозрюють у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Мікша перебуватиме під вартою до 2 лютого 2025 року. У нього є право на заставу в розмірі 2 млн 100 тис. грн. Прокурорам після завершення засідання підозрюваний сказав, що таких грошей він не має.

Прокурори клопотали під час обрання запобіжного заходу про тримання під вартою, оскільки є ризики, що Ян Мікша втече за кордон або буде впливати на покази свідків. Заставу пропонували визначити у розмірі 16 млн грн.

"400 тисяч доларів — загальна сума незаконного збагачення від 20 чоловіків, яким допоміг виїхати за кордон Мікша. Кожен з них сплатив понад 20 тисяч доларів. Отриманні гроші підозрюваний конвертував у майно своїх батьків, які не мають власних доходів у таких розмірах", — говорить прокурор Олексій Клименко.

Адвокат Роман Свистович вважає, що з матеріалів справи жоден зі свідків не впізнав Яна Мікшу, немає підтвердження факту передачі йому 20 тисяч доларів та інших сум.

"Немає ніяких доказів, окрім показів осіб, які зокрема і виключно, що вони передавали особам ті чи інші грошові кошти, яких вони впізнати не можуть. То де взаємозвʼязок мого підзахисного з тими усіма свідками", — каже адвокат Роман Свистович.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні