Чому Польща пропонує Німеччині позбавити українців виплат

0
Чому Польща пропонує Німеччині позбавити українців виплат
На думку Сікорського,значна частина чоловіків повинна захищати Україну на фронті, а жінки могли б брати участь у відновленні економіки.Польща пропонує Німеччині позбавити українських біженців виплат.

Про це повідомляє ТСН.

Польща запропонувала Німеччині позбавити українських біженців матеріальної допомоги зі словами: "Чоловіків – на фронт, жінок – відновлювати податкову базу". З такою пропозицією виступив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час нещодавньої зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Натомість Сікорський запропонував передавати безпосередньо Україні кошти, які Німеччина витрачає на соціальну допомогу для українських біженців. Про це сам Сікорський заявив в інтерв'ю польському каналу TVP Info.

"Я запропонував йому, що соціальні виплати, які отримують українські біженці, які можуть становити до €1200 на місяць, було би краще надавати безпосередньо Україні. Недобре, що є фінансовий стимул бути в Німеччині замість того, щоб чоловіки воювали на фронті, а жінки - відновлювали податкову базу", - сказав він.

Що кажуть у Німеччині

У Німеччині на заяву Сікорського станом на момент запису випуску не відреагували, втім у Шольца - канцлера Німеччини -запропонували змінити статус українських біженців. Українцям дозволять і далі залишатися в Німеччині, проте гроші платитимуть не так охоче, виплати планують зменшити, аби стимулювати людей йти на роботу. Із відповідною пропозицією виступив федеральний міністр фінансів Крістіан Лінднер. Отже, він пропонує залишити для українців статус отримувача притулку, але без автоматичного нарахування грошової допомоги на проживання.

"Українці не повинні проходити процедуру отримання притулку через війну в їхній країні. З іншого боку, вони не повинні одразу отримувати допомогу", - сказав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні