Це не свято краси, весни та чогось ванільного, - луцька активістка про 8 Березня

9
1
Це не свято краси, весни та чогось ванільного, - луцька активістка про 8 Березня
Начальник відділу менеджменту та креативних індустрій Луцької міськради, голова ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Юлія Євпак розповіла, що для неї 8 Березня передусім – день боротьби за права жінок.

Про це вона заявила у коментарі «Волинь24».

«8 березня – це Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир, де для мене особливо важливо саме права жінок. Я не асоціюю це свято з «совковими» традиціями, ніколи їх не розуміла й не підтримувала», - зауважила Юлія Євпак.

За її словами, важко сприймати цей день, як «свято жіночності, краси, весни та чогось там ще ванільно-романтичного», коли ще й досі у XXI сторіччі, проявляють відвертий сексизм, принижують жінок на роботі та вдома, вони ще й досі не у всіх країнах мають право на здобуття освіти, на вільне пересування, на вибір партнера й власної долі.

«Я б хотіла, щоб в навчальних закладах моїм майбутнім діткам розповідали саме про про рівність прав, а не про свято весни-краси», - наголосила Євпак.

«Щодо вихідного: не принципово, чи цей день буде вихідним чи ні, хоча цього року дуже радію, що 8 березня не є робочим, бо маємо з чоловіком хоч трохи спільного часу один для одного, якого через роботу та іншу зайнятість завжди так бракує», - додала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Юля молодець!
Відповісти
Це правда. Вона така. Юля сказала так, як воно є насправді. Але ж нашим панянкам подавай свято весни, краси і всякого іншого ванільного дива. І байдуже, що там десь колись за щось боролися (і досі борються). Егоїстично користуватися благами, які відвоювали жінки-феміністки легше, ніж прийняти факт, що це не свято, а день боротьби за права.
Відповісти
Хіба мати винувата,що дитина...!
Відповісти
Ви про себе? Могли й не акцентувати. Ми і так це зрозуміли)
Відповісти
щоб не витати у рожевих хмарах, варто почитати факти : https://antikor.com.ua/articles/91541-klara_tsetkin_jevreji_ta_poviji_tri_versiji_pohodhennja_svjata_8_bereznja
Відповісти
Чудове закінчення статті:"Якою б не була справжня історія цього дня, 8 березня вже давно стало символом краси, ніжності, жіночності, весни, тендітності. Тому привітати коханих та найрідніших жінок у цей день обов’язково." Підртимую!
Відповісти
мдяя... можна вивезти дівку з села, але неможливо вивести село з дівки. показово, що цей день святкують лише у заскорузлих пост-совдепівських країнах, а також 8 березня є національним вихідним в Анголі, Буркіна-Фасо, Гвінеї-Бісау, Камбоджі, Китаї, Конго (там свято не «міжнародних», а конголезьких жінок), Лаосі, Македонії, Монголії, Непалі, Північній Кореї і Уганді.
Відповісти
Кому не подобається, той може не святкувати. Наприклад, для мене День Конституції просто вихідний день, а не свято і на мою думку його можна було б зробити робочим днем. В Канаді, Великій Британії, Швеції взагалі нема Конституції і живуть собі не гірше, ніж ми. А 8 березня це наша традиція, його святкували наші прабабусі, бабусі, мами, чому ми маємо від нього відмовлятися?
Відповісти
для твоєї прабабусі що 1 березня, що 8 березня - без різниці, бо це про це совдеповське свято вона просто не чула
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні