У США видали дозвіл на коктейль від COVID-19

0
-1
У США видали дозвіл на коктейль від COVID-19
Управління з контролю за продуктами і ліками США (Food and Drug Administration, FDA) повідомило, що видало екстрений дозвіл на застосування коктейлю з антитіл для лікування коронавірусної інфекції. Засіб розроблено компанією Eli Lilly.

Йдеться про одноразову ін'єкцію двох препаратів, які вводяться одночасно. Коктейль рекомендований для лікування дорослих і дітей старше 12 років або з масою тіла від 40 кг, які отримали позитивний тест на коронавірус і для яких високі ризики розвитку важкої форми коронавірусної інфекції, повідомляє InterFax.

Клінічні випробування показали, що однократна внутрішньовенна інфузія коктейлю значно знизила для заражених ризики госпіталізації і смерті протягом наступних 29 днів порівняно з групою, яка отримувала плацебо. Дослідження застосування коктейлю будуть продовжені, зазначив регулятор.

Для лікування хворих на COVID-19, які вже госпіталізовані, і для тих, які потребують кисневої терапії, застосування нового коктейлю поки не дозволено.

Новина про рішення FDA щодо коктейлю від Eli Lilly надійшла наступного дня після новини про відставку головного фіндиректора компанії Джоша Смайлі. Він пішов після того, як внутрішня перевірка виявила, що у нього були неприпустимі особисті стосунки з колегами. Ці стосунки, втім, не стосувалися ділових та фінансових питань.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні