Як позбутися хропіння?

0
Як позбутися хропіння?
Хропіння може бути руйнівником сімейних відносин, тому до нього слід ставитись серйозно. Існують певні рекомендації, що дозволяють зменшити виразність хропіння, пише storinka.

Спочатку слід визначитися, що взагалі є причиною хропіння. Цілком можливо, що людина починає хропіти через захоплення алкогольними напоями, оскільки спиртне послаблює м'язи горла. Бувають і певні анатомічні особливості ротової порожнини, що посилюють хропіння. У цьому випадку лікар може дати пораду чи навіть провести нескладну хірургічну операцію.

Багато людей хропуть, перебуваючи лише у певному положенні, наприклад, на спині. У цьому випадку можуть стати в нагоді спеціальні пристрої, які заважають спати саме в цій позі і підсвідомо спонукають людину перевертатися на той чи інший бік.

Слідкуйте за зволоженням свого організму, оскільки нестача рідини або зневоднення підвищує ризик хропіння. Дослідники з'ясували, що жінки, які вживають 11 чашок води щодня, хропуть рідше. Для чоловіків ця кількість становить 16 чашок.

Звичайно, якщо у вас закладений ніс, і це відбувається хронічно, то ймовірність хропіння максимальна. Щоб уникати подібної ситуації, необхідно прочищати ніс. Це можна зробити спеціальними протизастійними препаратами або гарячим душем. Також в аптеці продаються спеціальні смужки для носа, які теж позбавляють його слизу.

Є й довгострокові стратегії боротьби з хропінням на зразок втрати зайвої ваги. Великі обсяги тіла збільшують ймовірність хропіння. Виконуйте особливі вправи, що зміцнюють м'язи горла. До них відносяться співи, ритмічні рухи щелепами, перерахунок кількості зубів язиком та деякі інші. Використовуйте зволожувачі, оскільки підвищена сухість у приміщенні також може спровокувати хропіння.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні