Шлюбний договір — захист від розлучення?*

0
Одружуючись, мало хто думає про його розірвання, але багато хто хоче вирішити майнові, грошові питання. При розлученні спільно нажите майно ділиться подружжя. Якщо в шлюбі один з подружжя більшою мірою вкладав гроші в придбання нерухомості, ремонт, автомобіль, розділ неправильний. Регулювання спорів допомагає уникнути договір, укладений заздалегідь. Практика його укладання перед шлюбом стає поширеною, затребуваною. Пара консультується з юристом, знаходить оптимальне рішення для себе



Визначення документа



Шлюбний контракт — угода чоловіка і жінки, які одружуються або угоду подружжя, що регулює майнові відносини при розриві союзу. Скласти його не так просто, як почати грати в онлайн казино ВІП, буде потрібна консультація юриста.

У разі відмови пари від одруження документ анулюється нотаріусом. Він набирає чинності після офіційного одруження. Він регулює майнові претензії подружжя, впливає сторонні аспекти подружнього життя, батьківські зобов'язання. Документ:

  • не регулює відносини подружжя з дітьми у разі розлучення, питання проживання неповнолітніх з одним із батьків встановлюється у судовому порядку;

  • не може накладати обмеження на куріння/вживання алкоголю одним із подружжя.



Юрист вносить побажання наречених щодо майна, придбаного у законному шлюбі. Може містити перелік особистого майна подружжя, яке не ділиться. Сюди включено:

  1. Нерухомість.

  2. Автомобіль.

  3. Кредити (порядок їх гасіння окремо прописують у договорі).



Упорядкування документа стає поширеною практикою. Чоловік і жінка підходять до питання шлюбу усвідомлено, вживають заходів для особистої фінансової, майнової безпеки під час розлучення.

Спадкове питання



Договір, укладений перед одруженням, може регулювати спадкове питання. Він необхідний у разі раптової смерті одного з подружжя. Відповідно до чинного законодавства, другий чоловік за умовчанням стає спадкоємцем, отримує активи, нерухомості, кредитні зобов'язання за наявності. Насправді спадок призводить до суперечок. Якщо у наречених є побажання щодо спадщини, вони вписуються в документ.



Договір у шлюбі



Договір укладають наречений і наречена, але є практика його підписання подружжя, яке перебуває у зареєстрованих відносинах. Для цього:

  • Зверніться до юриста. Самостійно оформлення документа з використанням готових шаблонів не заощадить гроші, призведе до низки помилок, необхідності проводити додаткову роботу.

  • Підготуйте основні пункти документа, озвучте нотаріусу, перевірте правильність внесення кожного.

  • Підготуйте пакет документів. Паспорти, свідоцтво про шлюб (за наявності), документи на нерухомість.



Термін оформлення формальностей до 2 місяців. Це залежить від завантаженості нотаріуса, наявності правок у процесі роботи. Згодом подружжя має право змінити текст документа.

В окремих випадках при розлученні суд анулює шлюбну угоду, якщо вона обмежує права одного з подружжя. Для виключення такої ситуації є практика виплати компенсації стороні, яка залишається з меншими активами.

Практика укладання шлюбного договору поширюється. Попередньо ознайомтеся з особливостями укладання договору, окресліть основні пункти, проконсультуйтеся зі спеціалістом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні