Що торкнеться кожного українця у новому законопроекті про мобілізацію

3
Що торкнеться кожного українця у новому законопроекті про мобілізацію
Кабінет міністрів 30 січня передав до Верховної Ради нову версію законопроєкту про мобілізацію. Він визначає прозорі правила мобілізаційного процесу, а також необхідне врегулювання прав військовослужбовців і військовозобовʼязаних.

Про це розповів військовий оглядач Денис Попович, пише ТСН.

Електронний кабінет
“Серед того, що впадає в очі, ми бачимо, що є зниження призовного віку до 25 років, необхідність носити військово-облікові документи та надавати їх на прохання поліцейських та представників ТЦК, дозвіл пересуватися Україною без дозволу ТЦК”, — зазначив експерт.

Він додав, що громадяни також будуть зобов'язані реєструвати електронний кабінет призовника-військовозобов'язаного. Повістки можуть приходити й у електронний кабінет призовника.

“Тобто це зменшує необхідність представникам ТЦК ходити по всім місцям, де їх можна зустріти — в громадському транспорті, біля торгових і розважальних центрів тощо. Адже це створює зараз доволі велику напругу в суспільстві, коли люди бачать представників ТЦК. Якщо буде реалізовано систему з електронним кабінетом, тоді ця обставина знімається”, — зауважив Попович.

Рівність перед законом усіх
Серед ще одних ключових нововведень — рівність перед законом усіх. Раніше бронювалися всі поліцейські, представники НАБУ, ДБР, САП. А новим законопроєктом передбачається бронювання лише 50% представників цих структур.

Як тоді буде здійснюватися патрулювання вулиць, розслідування корупційних справ, прокоментував військовий оглядач: “В суспільстві ми чули запит на те, щоб поліціянти так само були призвані до ЗСУ, оскільки вони мають підготовку, вміють стріляти тощо. Це, очевидно, на запит суспільства певною мірою зроблено. Але яким чином воно буде впливати на роботу поліціянтів, треба буде ще дослідити”.

Практичний бік законопроєкту
Експерт наголосив, що є певний курс на “омолодження” Збройних сил України, оскільки зараз ми кажемо про те, що багато людей в 45, 50 років можуть мати певні проблеми зі здоровʼям, які можуть заважати вести їм бойові дії.

Він додав, що також закладений обовʼязковий вишкіл — після мобілізації підготовка два-три місяці: “Це теж приводить до якісного поліпшення. Час покаже, наскільки ці норми принесли якісне поліпшення людей, які будуть мобілізовані”.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
просто теперр триматимемо гроші банці з кришкою а не на депозитних рахунках в бариг-банкірів а машини переоформлені на бабусь-дідусів і інвалідів в родині і куй вам на ваші заборони поку не будуть брати участь у війні депутати жиди-ухилянти на чолі хряко-вальцманомПорошенком і його дітьми!!!!
Відповісти
нєкуй було міліонів ухилянтів-втікачів зкордони випускати! атепер кого призиватимете? 70-80річних дідусів і малолітніх дітей та їх матерів воювати? дебіли а не влада!
Відповісти
зе-клоуне своїх жидо-депутатів в першу чергу мобілізуй! боще жоден крадущий зе-слуга від зе-жидів не воює і не подох бо барижничають на смертях українців!
ЩОБ ТИ жидо-клоун зеленський ПОДОХ ТРИКРАТНИЙ КРАДІЙ НАШИХ мізерних пенсій РАЗОМ ХРЯКОМ-вальцмано-порошенком в смердячій гівно-вигрібній ямі!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні