Навіть гривня допоможе: Київстар презентував соціальну ініціативу Sharity

1
-2
Навіть гривня допоможе: Київстар презентував соціальну ініціативу Sharity
У дитини синіють губи. Блідне обличчя. Маля відмовляється їсти. А то й втрачає свідомість. То – ознаки вродженої вади серця. Мама на етапі вагітності проігнорувала необхідне обстеження. Чи медик був не надто високої кваліфікації. А результат один – величезний ризик смерті.

...Вроджені вади серця у немовлят – особливий вид хвороб. Їх реально лікувати – з величезними шансами на успіх і повноцінне життя прооперованої дитини. Є лише два але: брак грошей і брак інформації.

Один зі способів подолання як одної, так і іншої проблеми днями презентували компанія Київстар, благодійний фонд “Твоя опора” та Національний інститут серцево-судинної хірургії імені Амосова. То – соціальна ініціатива Sharity. Особливий проект, який дає можливість знайти один одного тим, хто може допомогти і тим, хто потребує допомоги.




ДОПОМОГА ПОТРІБНА НА ПЕРШИХ ГОДИНАХ ЖИТТЯ

Щороку в Україні народжується більше 5 тисяч дітей з вродженими вадами серця. Третина з них мають критичні вади – такі, що потребують кваліфікованої кардіологічної допомоги протягом перших днів, а інколи й годин після народження. Інакше вони помруть.

Відтак серед тих дітей, які вмирають в Україні протягом першого свого року життя, третина вмирає від вроджених вад серця. Це показник, який перевищує європейський у 2,5 рази.

Такі невтішні цифри називає головний лікар Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова Сергій Сіромаха. І додає: “Найбільший розпач для нас – коли ми бачимо дитину, яку можемо врятувати, але не маємо чим”.

Попри це в Україні діє потужна кардіохірургічна служба, щороку відбувається близько 2,5 тисяч успішних операцій дітей із вродженими вадами серця.

Завідувач відділення хірургічного лікування вроджених вад серця у новонароджених та дітей молодшого віку Інституту Амосова Ярослав Труба каже, що проблема вчасного і успішного лікування вроджених вад серця погіршується через дві причини: брак грошей на лікування і брак інформації в українців.

“Дуже важливо вчасно провести обстеження і виявити вроджену ваду серця, що можливо уже на восьмому тижні вагітності. Тоді медики можуть підготувати маму до пологів у відповідному місці. Якщо ж діагноз проґавили – потреба вчасно допомогти новонародженому стає набагато гострішою. Для цього часто треба спеціальні ліки – аби дитина дожила до операції, спеціальне обладнання – аби вчасно доправити малечу у спеціалізований кардіохірургічний центр, яких в Україні всього десять. Ну і звісно, хірурги мусять мати усе необхідне для операції, а з цим – теж можуть виникати проблеми” – каже Ярослав Труба.



“ХОТІЛИ ЗІБРАТИ ОДНУ ВАНТАЖІВКУ, А ЗІБРАЛИ СІМ!”

Три роки тому в Україні з’явився благодійний фонд “Твоя опора”. Заснувала його Валерія Татарчук – звичайна українка, фінансист за фахом. Каже, ставши мамою, замислилася: а як же діти, у яких немає батьків?.. Розуміючи природу фінансів, взялася за благодійність.

“Через три місяці після початку роботи фонду мене знайшла у Фейсбуці телеведуча Маша Єфросініна. Запропонувала допомогу. І врешті стала опікуном нашого фонду” каже Лєра Татарчук.

“Я тоді була вагітною і хотіла допомагати. Це був 14 рік. Ми взялися збирати необхідні речі для діток в зоні АТО. Планували одну вантажівку, а назбирали цілих сім! І тоді я зрозуміла, що мої друзі, моє коло спілкування, мої слова здатні реально допомагати” – каже Маша Єфросініна.



Валерія Татарчук каже, що у фонді “Твоя опора” завжди особливу увагу приділяли максимально прозорим і зрозумілим фінансовим звітам – адже тільки так можна переконати благодійників, що кожна їхня копійка пішла на корисну справу. І саме завдяки цьому з фондом стали співпрацювати великі бізнес-компанії.

Другий рік з “Твоєю опорою” працює Київстар. Виділили 800 тисяч гривень, за які реально провести близько 20 операцій діткам з вродженими вадами серця. Реалізовують благодійну програму “Доторкнись до серця”.

Разом з “Твоєю опорою” компанія Київстар допомагає Інституту Амосова. “У нас навіть є окрема поличка з написом “Київстар”, де стоять препарати, куплені цією компанією” – каже головний лікар інституту Сергій Сіромаха.

ЩО ТАКЕ SHARITY

“Тільки за останні два роки компанія Київтсар витратила близько 18 мільйонів гривень на соціальні проекти. І ми будемо продовжувати це робити. Але ми розуміємо, що допомога тим ефективніша, чим більше людей можуть до неї долучитися” – каже директор із корпоративних комунікацій компанії Київстар Анна Захараш.

Відтак Київстар, який має 26 мільйонів абонентів, створив соціальний проект Sharity (від англійських слів «share» – «ділитися», і «charity» – «благодійність»). На ділі – це окрема сторінка на сайті компанії Київстар, де будуть вказані благодійні ініціативи, а також – що особливо важливо – передбачена проста і зрозуміла технічна можливість кожному користувачу долучитися до цих ініціатив.



Наразі учасником київстарівського Sharity є фонд «Твоя опора», який закликає українців пожертвувати гроші на лікування вад серця у дітей із малозабезпечених сімей та дитячих будинків.

“Якщо ми як компанія, яка об’єднує близько 26 мільйонів – тобто дві третини українців –зможемо донести важливість справи благодійності, тоді всі разом ми зможемо допомогти багатьом дітям прожити здорове і повноцінне життя” – каже Анна Захараш.

Вона наголошує на тому, що завдяки інціативі Sharity пожертвувати гроші фонду “Твоя опора” – максимально просто і швидко. “Я це зробила за хвилину” – запевняє директор із корпоративних комунікацій Київстару.

Юрій РИЧУК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Було б ЩО жертвувати-а КУДИ, знайдеться без проблем. І без фондів, які, по суті, піарять компанії.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні