Поламані двері, крісло та заклеєний люк: «зручності» маршрутки Луцьк-Нововолинськ. ФОТО

0
2
Поламані двері, крісло та заклеєний люк: «зручності» маршрутки Луцьк-Нововолинськ. ФОТО
Пасажирка маршрутки Луцьк-Нововолинськ розповіла, як їхала у «набитому» автобусі з поламаними дверима, кріслом та заклеєним люком.

У п'ятницю, 23 лютого, волинянка придбала у касі квиток зі вказаним місцем на автобус з Луцька до Нововолинська, заплативши майже 80 гривень, - пишуть Волинські новини.


Сівши в автобус, жінка побачила, що спинка крісла поламана – просто відхилялася назад, не тримаючи основи.

Пасажирка висловила незадоволення водію, мовляв, вона платила за квиток не для того, щоб їхати з такими «комфортом».

Водій відповів, що крісло зламали вчора. А на прохання виправити ситуацію відповів: «Я його не ламав».

Поламана спинка сидіння також створювала незручності пасажирці позаду, якій дорогою довелося тримати спинку в руках, аби вона не відтиснула їй ноги.


Тим часом директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка зазначає, що автобус має бути справним, і за цим повинен слідкувати перш за все поставлений перевізником відповідальний фаховий працівник.

«Спинка сидіння поламана, а якщо поламалась вже під час руху в рейсі – значить, на цьому сидінні не повинно бути пасажира. А пасажир не повинен нехтувати своїми правами», - наголосив Іван Мирка.


«Без акту техогляду ми до конкурсу не допускаємо. Управління безпеки на транспорті в області згідно зі своїми плановими заходами теж контролює перевізників на дотримання ними відповідних галузевих норм в т.ч. в розрізі технічного стану, який напряму впливає на безпеку пасажирів», - каже Іван Мирка.

З його слів, перед конкурсом всі автобуси оглядаються.

«Цим ми дисциплінуємо як перевізників, так і інші органи влади, що видають їм різні довідки чи документи. Це дає результат. Ви ж бачили. Буває різне: то автобус згорівший подають на конкурс, то сидіння без місця для ніг встановлюють, в техпаспорт впишуть, то вікна без скла. А на папері - ніби щойно з заводу», - додає посадовець.

Але на поламаній спинці крісла «приємності» подорожі в маршрутці Луцьк-Новововолинськ не закінчилися.

Автобус був «набитий» людьми. Чимало стояли. Задні двері, зі слів водія, не працюють. Щоправда, на автостанції у Володимирі-Волинському двері чомусь таки відчинилися.

«Не маршрутка, а душогубка», - прокоментував ще один пасажир маршрутки «веселу» поїздку.

Щодо того, яка відповідальність діє для перевізника, який нехтує безпекою своїх пасажирів, Іван Мирка каже: «Трансбезпека» накладає приписи, штрафує.

«Департамент, своєю чергою, розриває договори на перевезення, коли порушуються особливі умови договору. Наприклад, коли не виконуються рейси в межах допустимого відсотку, чи їздять незаявленим в договорі (а значить ми не знаємо чи він пройшов техогляд і т.д.) транспортом. Ми це робимо принципово і отримуємо серйозний спротив від недобросовісних перевізників», - пояснює Іван Мирка.


Окрім дверей, які начебто, згідно з версією водія, не відчиняються, вентиляційні люки в маршрутці були заклеєні плівкою.

«Їхав старший чоловік. Стояв. Дорогою йому стало погано – чоловік впав посеред проходу. Ні люк відчинити, ні двері, щоб свіже повітря було. Чоловік стояв майже в кінці автобусу. На щастя, все обійшлося. А якби що – поки люди вийшли б...» - каже волинянка Олена, яка також їхала у маршрутці за рейсом Луцьк-Нововолинськ.

Натомість у салоні – жодної інформації про перевізника. Ні хто обслуговує маршрут, ні будь-яких контактних телефонів.

Тим часом, Іван Мирка переконує: наявність в салоні певної інформації про перевізника передбачено правилами перевезень.

Коли у водія попросили номер перевізника, він сказав, що не має його.

Водночас у квитку вказано, що перевізник Веснянка В.М.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні