Стало відомо, скільки вірусів живе на Землі

0
-4
Стало відомо, скільки вірусів живе на Землі
Вчені підрахували, скільки вірусів живе на Землі. Враховуючи, що це одна з найпоширеніших і найдавніших форм життя на планеті, число вражає.

Як йдеться в дослідженні, опублікованому на сайті International Society for Microbial Ecology Journal, всього на Землі існує 10 в 39 ступені таких мікроорганізмів (ця цифра виглядає як 1,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 і має назву додецильйон), пише Еспресо.

При цьому вчені вважають, що їх більше, ніж зірок у вивченому Всесвіті.

Якщо вибудувати ланцюжок з усіх вірусів на Землі, він витягнеться на 100 млн світлових років. Щодня кожен квадратний метр планети покривають 800 млн організмів.

"Приблизно 20 років тому ми почали знаходити генетично схожі віруси, розкидані по різних місцях по всьому світу. Ця перевага довгоживучих вірусів, які подорожують по атмосфері, імовірно, пояснює, наші знахідки - очевидно, вони подорожують по атмосфері з одного континенту на інший" - каже Кертіс Саттл, вірусолог Університету Британської Колумбії.

Щодня з поверхні Землі виносяться трильйони вірусів, при цьому в подальшому вони в атмосфері піддаються переносу на великі відстані.

При цьому величезну кількість їх переносять сигнатури - це значить, що вони піднімаються в повітря за допомогою водяної пари. Вони можуть чіплятися за бактерії і невеликі органічні частки, що дозволяє переміщатися в атмосфері на величезні відстані.

Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні