--> Чи отримають підозру експосадовці Луцькради визначить Спеціалізована антикорупційна прокуратура. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи отримають підозру експосадовці Луцькради визначить Спеціалізована антикорупційна прокуратура. ВІДЕО

0
1 березня 2023 року голова благодійного фонду "Рідна Волинь" та ВОГО "ВОЛК" Дмитро Глазунов звернувся до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з приводу елегантної оборудки із "Муніципальною аптекою" у Луцьку, в результаті якої державі завдані збитки в особливо великих розмірах, адже мова йде про привласнення експосадовцями Луцької міської ради прибутку за 20 років.

Дмитро Глазунов розповів, що 1 березня він звернувся до САП із заявою.

"Суть - ексначальник управління охорони здоров"я Луцької міської ради Федір Кошель, зловживаючи своїм службовим становищем, з корисних мотивів, в шахрайський спосіб спільно з тодішнім головним лікарем Луцької міської лікарні Стефанією Костик ще у 2001 році створили у ввіреному державою закладі так звану "Муніципальну аптеку". Однак, в результаті елегантної оборудки, аптека виявилася не "Муніципальною", тобто комунальною (та, що належить громаді) , а приватною, і мільйонні прибутки держави за 20 років привласнені. Гроші привласнювалися через підставних осіб, зокрема сусідку пана Кошель Н. Чміль с. Хотешів Камінь-Каширського району та виводилися в офшори на Кіпр.

Після того як я підняв це питання, аптеку вирішили заховати від "людського ока" , провели ребрендінг і нині вона називається" Авіцена фарм" із оборотом більше 20 млн щороку.

Діючий начальник управління охорони здоров"я Луцької міської ради Володимир Лотвін односелець Кошеля вводить в оману керівництво Луцької міської ради та громаду про те, що це комунальне підприємство буде неприбутковим, і відповідно недоцільно його створювати, як наполягаю я. Ось лист.

Документ підписала заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.





Раніше у 2016 році я звертався із аналогічним питанням до тодішньої голови профільної комісії Али Надточій.

Також, я офіційно звертався до Голови комісії по боротьбі з корупцією Миколи Федіка.

А тепер УВАГА! Ось нещодавно була публікація, що переселенка зі Сходу відкрила аптеку у Луцьку і планує запустити мережу. Тобто, переселенка може, а держава, маючи усі можливості, владу, інфраструктуру, приміщення не може?

Громаді потрібні державні менеджери, а не чемпіони по покладанню квітів, накшталт, Федіка. Бо полеглим нашим героям не потрібні ні квіти ні пафосні покладання, а потрібні реальні зміни в країні на краще.

Такі, скажімо, як прибрати корупційні прокладки Муніципальна каса і аптека Кошеля, замість шахрайського створити комунальне підприємство "Муніципальна аптека", за ці гроші утеплити фасад єдиної в Луцьку ургентної лікарні. І головне - за ці кошти забезпечити наших лучан захисників найсучаснішими медичним спорядженням, на яке сьогодні усюди шукають гроші. В подальшому, на місці адмінкорпусу Луцької міської лікарні можна розглядати питання про ще одне комунальне підприємство Кардіологічнмй центр, бо у нас катастрофа із серцево судинними захворюваннями. І так крок за кроком.

То ж, прошу депутатів Луцької міської ради винести питання про створення комунального підприємства "Муніципальна аптека" на найближчу сесію Луцької міської ради. Аптека, створена головним лікарем і начальником управління в державному закладі в апріорі належить громаді. Крапка. Все решта від лукавого.

Вірю також, що реакція сап не забариться і найближчим часом Кошель отримає підозру, а бюджет Луцька вкрадені гроші.

О це є Слава тій Україні, за яку сьогодні віддають свої життя найкращі її сини", - каже Глазунов.

На завершення теми, спадають на думку слова посла США Брінк: "У майбутній Україні не може бути місця для тих, хто використовує державні ресурси для власного збагачення".



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні