Як уникнути зараження блохами та кліщами під час прогулянок з улюбленцем*

0
Як уникнути зараження блохами та кліщами під час прогулянок з улюбленцем*

Паразити, що живуть на шкірі та у шерсті домашніх тварин — проблема, з якою стикається багато господарів. Дуже важко прослідкувати в реальному часі, коли відбувається зараження, особливо на вулиці. Тому краще за все проводити профілактику: вчасно давати таблетки від кліщів для собак або обробляти котів зовні спеціальними рідинами. Що ще допоможе мінімізувати шкоду від паразитів, розповідаємо далі.

Чи можливо взагалі уникнути зараження паразитами

Через невеликий розмір кліщі та блохи легко «осідають» на тілі тварини і починають швидко розмножуватися. Шерсть достатньо довго допомагає їм ховатися та обживатися. Тому на всі 100% запобігти зараженню навряд чи вдасться. Тільки якщо тварина буде жити в окремому закритому боксі під постійним наглядом.

Навіть у дім чи квартиру є ризик потрапляння бліх та кліщів. Останніх (наприклад, вушних) може принести додому сам власник на підошві взуття, а блохи проникнуть через відчинене вікно чи контакт з іншими тваринами.

Правила профілактики та захисту від бліх і кліщів

Рекомендується обробляти тварин від паразитів щосезону (особливо тих, хто багато часу проводить саме надворі) або хоча б раз на пів року. Це допоможе вчасно позбутися не тільки дорослих особин паразитів, але й їхніх яєць, поки вони не виснажили організм домашнього улюбленця та не стали причиною серйозної хвороби.

Якщо песик чи котик дуже часто страждає від такої проблеми, можна придбати йому спеціальний нашийник проти бліх. Він просочений речовиною-інсектицидом, яка вже через добу після надягання розповсюджується тілом тварини та відлякує чи вбиває всіх паразитів. Важливо носити нашийник постійно, щоб він встигнув правильно подіяти.

Під час кожної прогулянки варто дотримуватись таких правил:

  • намагайтеся уникати місць з високою травою та бур’янами;
  • обмежте контакт домашньої тварини з безхатніми (за можливості обробіть їх поблизу свого дому чи двору);
  • огляньте тіло маленького друга, за вухами, біля хвоста й на лапах;
  • спостерігайте, чи не почав він частіше й активніше чухатися, особливо в окремих місцях.

Також рекомендується регулярно пилососити килими, меблі та мити підлогу для знищення яєць і личинок бліх. Регулярно періть речі, на яких можуть залишатися паразити. У разі зараження обробіть приміщення інсектицидами для знищення личинок і яєць бліх, які можуть залишатися в домі.

Вчасно приводьте улюбленця на планове обстеження до ветеринара. Чим більше уваги приділяти тварині, тим вищі шанси вчасно побачити проблему.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні