Луцькій лікарні придбали сучасний хірургічний апарат майже за 35 тисяч гривень

1
1
Луцькій лікарні придбали сучасний хірургічний апарат майже за 35 тисяч гривень
Луцькій лікарні купили сучасний електрохірургічний апарат ЕХВЧ-300 “Надія” майже за 35 тисяч гривень.

Оновлений хірургічний кабінет відкрили у середу, 18 жовтня, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Цей пристрій використовується для проведення малих хірургічних операцій в умовах медичних закладів. Він призначений для коагуляції та резекції м'яких тканин і кровоносних судин організму струмом високої частоти. Також він може використовуватись для проведення хірургічних втручань в амбулаторних умовах.

За словами завідувача відділенням хірургічного профілю Володимира Мурашкевича, апарат дає можливість проводити косметологічні, гінекологічні, урологічні, офтальмологічні та інші мікрооперації. Серед них - видалення бородавок, вірусних папілом, мозолів, судинних зірочок, пігментних невусів, зупиняти кровотечі.

Нерідко у пацієнтів виникає необхідність в незначній операції, яка не потребує перебування в стаціонарі. Завдяки появі нового електрокоагулятора стало можливим більш широко застосовувати поняття «хірургія одного дня».

Головний лікар КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги" Ігор Гнетньов сказав, що у другому півріччі 2017 року провели тендер і за кошти бюджету розвитку міста придбали сучасний ультразвуковий апарат “ULTIMA-PA” вартістю 950 тисяч гривень. За кошти, які вдалося зекономити після проведення тендеру, купили "Надію", а також провели косметичний ремонт операційної.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чула. що помер Мурашкевич. Невже це правда?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні