Природоохоронне законодавство стане жорсткішим

1
3
Природоохоронне законодавство стане жорсткішим
Внесли зміни у сферу охорони довкілля.

Про це повідомляє ІА Волинські Новини.

Нові законодавчі зміни у сфері охорони довкілля вступають в дію у грудні. Зі слів експертів, кількість екологічних експертиз збільшиться майже у чотири рази.

Про це розповів начальник управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Дмитро Новохатський під час засідання оперативної наради в голови облдержадміністрації 27 листопада.

«Закон України «Про оцінку впливу на довкілля» ухвалили у Верховній Раді 23 травня. Він вступає в дію з 18 грудня. Багато змін будуть стосуватися встановлення жорсткішого контролю за дотриманням охорони навколишнього середовища.

Зокрема, раніше було 32 позиції, по яких робили експертизу, звірку та надавали дозвільні документи, тепер таких пунктів буде майже в 4 рази більше - 116 позицій», - розповів посадовець.

Та додав, що закон розроблений на основі директив Європейського Союзу і спрямований на впровадження європейської моделі оцінки впливу на довкілля й збільшення відповідальності за нанесення шкоди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво чи зменьшиться кількість забудови берегів річок,озер багатіями які нехтуючи екологічний кодекс будують своіі маєтки біля самоіі води перекриваючи при цьому доступ до води?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні