«Талони є, але усі пхаються без них», - лучанин про абсурд у поліклініці

23
34
«Талони є, але усі пхаються без них», - лучанин про абсурд у поліклініці
Лучанин розповів про свої "пригоди" у Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги №2.

Про це написав Павло Луцака на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Скільки років не був я в цьому закладі. Але з певних причин вирішив обстежитись. За декілька днів відвідувань лікарні, просто назбиралось чимало нюансів", - йдеться у дописі.

"Четвер (перший візит). У вістебюлі холу помічаю нову "фішку"... "Довідкове бюро/виклик лікаря" два чергових, а інколи і три. По звичці, як давно не був, йду відразу до реєстратури взяти свою картку і йти до терапевта або як тепер називається "сімейний лікар"... Але маркером на листі А4 на вікні реєстратури "Без талона до лікаря, карта не видається". ОКЕЙ ... В бюро оказується тепер дають талон, ТАЛОН ДО СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ, абзац, але розумію, що це зміни в системі, хай хоч щось змінюють, ...мені дали талон до сімейного, але аж на наступний день (п'ятницю). Невже стільки людей записано, хм", - пише Павло Луцака.

"П'ятниця. Талон на 13:15. Під кабінетом лікаря тьма народу. Провів слідство і зрозумів, що талон є лише в мене і ще у двох людей. Усі інші намагаються "так" потрапити. Гордо сиджу, що я записаний і все правильно роблю. Приходить 13:15 а лікаря сімейного немає і один з паціентів на 13:00. - Клас, смисл цих талонів нульова!", - продовжує лучанин.

"Згодом розумію, що я щасливчик. До сімейного лікаря взагалі було " (3) ТАЛОНИ НА ДЕНЬ! " проміжок часовий у талонах 15 хв тобто = 45 хв на день. Круть. Потрапив до лікаря, виписали мені купу направлень, на обстеження, на аналізи ... але п.с. Усі кабінети ще треба окремо особисто прийти і записатись на прийом! ВАУ! (слова захвату будуть ще багато!)", - обурюється хлопець.

"А ви можливо встигнете сьогодні вже обійти лікарів... А чом би і ні, може хоч когось обійду. На диво, під усіма необхідними кабінетами, ні одного пацієнта не було. Взагалі в лікарні паціентів майже немає, лише кілометри до сімейного лікаря", - зазначає лучанин.

Хлопець також розповів, що лікар йому сказав, що обстежитись можна лише після попереднього запису.

"Ні душі в кабінеті, а сьогодні пятниця і найближче аж у середу. ОГО. У іншому кабінеті, не повірите, таж історія ні одного паціента, найближче у Середу. Запис на здачу крові з пальця, процедура 1-2 хв. найближче у Середу. Ще до одного "на зустріч" мене записали на Понеділок, мене порадувало. Ну і елементарну процедуру я всетаки за перший день зробив", - обурюється Павло Луцака.

Також він розповів, що наступного разу, коли він прийшов у лікарню, у приміщенні не було світла декілька годин.

"Понеділок. Прийом на 11:00. Прийшов на 10:50 передімною жіночка котра прийшла на 10:15. Просиділи ми так до 12:00, розумієте майже 2 години в лікарні не було світла. ЦЕ НОРМАЛЬНО? В лікарні 2 год немає світла? А де запасне живлення, яке має бути у лікарні?", - пише він.

"О 12:15 завершив процедуру! Де лікар ні слова не сказав, налякав до чортиків своїм мовчанням. Поки я не сказав: Може ви хоч щось скажете? ... Не багатослівно розповів, дав мені направлення на аналіз, який оказується САМОМУ потрібно занести у лабораторію, це жесть. Я заплатив в результаті за процедуру і за аналіз. За аналіз ще більшу суму ніж сама процедура", - розповів лучанин.

"Середа. На обстеження, яке вартує 200 грн. Як я поцікавився, вартує стільки ж як у приватній лікарні, нажаль цього дня у приватній все записано. Все інше пройшло як мало бути. Але розумію, що я здаю останнє обстеження і треба йти до сімейного на заключення. Знаючи, що варіант 3 талона на день це великий азарт, треба взяти завчасно. В обідню перерву приїхав взяти талон. В бюро сказали, що ще на наступний день немає талонів", - зазначив лучанин.

Діалог хлопця з лікарем:

-Лікар зараз буде йти і принесе талони на завтра.
10 хв почекав. Талонів немає.
- А як ще у вас можна записатись?
- Ось два телефона, зателефонуйте за декілька хв і запишемо.
Супер. пішов на обід це десь 30 хв зайняло. Дзвоню в бюро. Гудок йде а потім гудок занято. Непоняв, це зброс телефону? Дзвоню на другий, та ж історія. Короче я так дзвонив 15 хв. результат НУЛЬОВИЙ. Плюнув пішов в лікарню, ЗАПРОС ТРЕТІЙ. Дайте талон на завтра до лікаря сімейного і тут мене фраза, яка вже спонукнула до написання цієї статті! Це навіть не пост.
- А ваш сімейний лікар завтра НЕ ПРИЙМАЄ.
- Це ви мені тільки зараз це кажете? А через день?
- Через день, талони будуть завтра.
- АБСУРД!!! Ви навіть трубки спеціально не берете, до вас не додзвонитись ДОВІДКОВЕ БЮРО, яке має графіки усіх лікарів, і талони, не знає, що твориться? ЯКИЙ СМИСЛ ЦЬОГО БЮРО? ВОНО НЕ ФУНКЦІОНУЄ. НОНСЕНС!

"Я пройшов обстеження, а не можу потрапити до сімейного лікаря на заключення. Все обстеження, яке я міг обійти максимум за 3 дні, я вже проходжу тиждень і не знаю коли я потраплю до лікаря.
А якщо чиясь дитина дома, горить з температурою, а якщо людина іногородня, не має можливості кататись щодня як місцеві... НАВІЩО ТАКА ЛІКАРНЯ?! Ці зміни в системі лікарні, вводяться з наближенням реформи, то яка ж буде лікарня після реформи? БЕЗКОШТОВНА медицина, серйозно? Вартість приватних клінік. Абсурд", - додав обурений лучанин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
34

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
100% правди. А ще лікарі з медсестрами довго чаюють, запізнюються. Люди нервуються і починається хаос. Працівники поліклініки підводять своїх поза всякою чергою, як ніби так і треба. Це давно узаконено. Поліклінікою ніхто давно не займається. Головну треба було міняти ще 10 років тому. Але в нас як: чим довше людина працює, тим важче її відсторонити. Процвітають звязки, телефонне право. А кваліфікація лікарів... Весь піздець!!! Поросятам грижу вирізати. Я не йду до цих "лікарів". До них ходити - дорожче собі буде.
Відповісти
Міська поліклініка №2 може обслуговувати лише свиноферму, чи птахоферму. Це все не для людей. Це - антинародне, антилюдське. 17 століття!!!!
Відповісти
Ще тих дамочок з довідкового бюро треба довго вчити.
Попросила талона до одного лікаря,дали зовсім до іншого. І сиджу собі,чекаю поки всі пройдуть мед огляд,а тоді мене запросять. Як потім випадково чую,що в кабінеті приймає зовсім інший лікар.Спускаюся в низ,сказати їм про їхню помилку,А там кам'яне лице мовчки кладе мені талон,до потрібного лікаря.
Відповісти
А ендокринолог Неля Кравчук спочатку дивиться на сумку пацієнта. Така звичка. Так навчили. Немає кому руки закрутити за спину. А дамочок з довідкового я не виню. Там будь-хто може рихнутись. І камяне обличчя ні до чого. Що, вона має всім усміхатись? За що? За так тато маму не цілує.
Відповісти
Ставлю вас до відома якщо ви не знаєте що згідно 151 ст КК УКРАЇНИ наклеп карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 200 годин. або виправними роботами на строк до 1 року Якщо інформація публічно демонструється у засобах масової інформації або в інтернеті Хочете писати то підписуйтесь а то як підписались на те ви і заслуговуєте
Відповісти
Неля, є інші статті КК України. Там оподаткованими мінімумами і громадськими роботами не обійдетесь. Там - реальний строк.
Відповісти
Це жах, а не лікарня. Лікарі-це байдужі і бездушні чорти, хоча може й ті кращі....
Відповісти
Чорти кращі. Хоч лукаві, але поспівчувають. А ці бажають, щоб здох ще до ранку.
Відповісти
Колхоз кругом. Давно до приваноі клініки ходжу. Вистояти з талоном у черзі маразм.
Відповісти
Колгосп, а лікарі - спеціалісти по ручному доїнню.
Відповісти
А ще гірше, коли сидиш під кабінетами по пів дня, а тобі кажуть що вам не до мене вам до іншого лікаря, а коли запитуєш куди мені іти то знизують плечима.... Повний АБСУРД.........
Відповісти
Завтра йду на мрт по талончику - побачимо чи щось змінилось.
Відповісти
Одного разу у мене дуже боліло вухо і дуже треба було до лора, а потрапивши у цю систему, я просто плюнула на все і пішла у приватну, адже, людина, яка працює, має дітей і вже щось болить - там не потрібна. Там реально нуль люлей, а талонів немає, а без них не приймають. Я просто обурена таким приниженням честі і гідності, адже, ніхто мені так і не допоміг, бо, як висловився лор "загрози моєму житю немпє"
Відповісти
Нажаль, суспільство вже поділено на класи. Поліклініка на пр.Відродження передбачена для обслуговування завокзального та сорокових районів де в основному проживають бідні люди. Ментальність лікарів, яка вже сформована в епоху Януковича, змінити неможливо. Пропоную об"єднати цю поліклініку з міською клінічною лікарнею під керівництвом Лариси Духневич.
Відповісти
А в Духневич,що хіба по іншому?! Одна і та ж мафія.
Відповісти
У чоловіка заболіло вухо. хотів попасти до лора, не дозволили, направили до сімейного. прийшов, а у лікаря немає чим оглянути хворого (мається на увазі та штучка, якою оглядають вухо). бідний сімейний лікар не оглянувши хворого пише рецепт. в аптеці провізор читає і повідомляє хворому, що таких ліків в природі не існує. далі разом з хворим придумують ліки, якими мають лікувати те хворе вухо. нащо така лікарня і таке лікування. закрийте лікарню і не розбазарюйте бюджетні гроші, бо провізор без лікаря лікує хворого. Випадок трапився у поліклініці №1.
Відповісти
які талони..ви про що..їх простт немає сенсу брати, бо скрізь ЖИВІ черги..і всім, вибачте на*рати (по іншому нп скажеш), що ти записаний на якусь годину..воно прийшло, зайняло собі чергу..і це ще в арвщому випадку..а є ще такі, яким просто запитати..чи просто забрати щось..вже не говорячи про людей літнього віку, яким не дай Бог, щось скажеш не те..одразу навчать шо треба робити і як жити...в нас не лікарні а дурдоми одні..
Відповісти
Усе описане та коментарі до нього - брехня та провокація! Після Революції Гідності таке може відбуватися, хіба що, в країні-агресорі...
Відповісти
1-ша поліклініка, талони до ЛОРа, котрий приймає 3 год. в день, є лише через тиждень. В довідковому жінка з отитом запитує, а, може, у вас є приватний прийом ? на що працівниця ткнула пальцем на колонну з якоюсь цидулкою, мовляв, звоніть на моб. та домовляйтесь...
Відповісти
Хто не хоче нормально працювати по п.зді мішалкою. А то сидять з такими мордами, неначе їм пацієнт в борщ насрав і тільки пащі відкривають ...ДАЙ.
Відповісти
Особисто з медициною не пов'язаний. Багато тут написаного є правдою, але не потрібно прирівнювати ВСІХ лікарів під один шаблон. Наше суспільство не готове до медичної реформи, яка сама по собі ще "сира" і не відпрацьована.
Відповісти
на те й розраховано, щоб хворі розповзлися по приватниках, а в поліклініці зарплата стабільна, є хворі чи нема. я просиділа з високим тиском 2,5 години в живій черзі, хотіла вже прилягти на тій лавці, бо несила було сидіти, талона не мала, а бабульки поза чергою не пустили. Враження було таке, що вони ходять на прийом щоб поспілкуватися, розказують в черзі різні пригоди. Забила на все і пішла додому,закінчилось все швидкою вночі. Лікар була спочатку на нараді, потім до неї приходив хлопець, який рекламує якісь ліки, потім сказала не заходити і закрилась. А що за система, що сімейна відносить на рецепшен 3 талони але потім приймає без них - то справді так і то загадка.
Відповісти
Люди поважайте один одного.З такою ненавистю до навколишнього світу ВИ будете хворіти ще більше.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні